Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Consiliul de Securitate al ONU a autorizat dizlocarea unei brigăzi de intervenţie în Congo

Într-un comunicat oficial al ONU se arată că în cadrul Consiliului de Securitate s-a hotărât autorizarea dizlocării unei brigăzi de intervenţie, parte a operaţiunii ONU de menţinere a păcii, în Republica Democratică Congo.
Brigada de intervenţie va desfăşura operaţiuni ofensive,cu sau fără sprijinul armatei naţionale congoleze, împotriva grupurilor înarmate care ameninţă pace şi stabilitatea în estul Republicii Congo.

Obiectivele noii forţe a ONU – cu baza în provincia North Kivu din Congo, având un total de 3069 de militari – vor fi: neutralizarea grupurilor înarmate; reducerea ameninţărilor pe care aceste grupuri le exercită asupra autorităţii statului şi asupra civililor şi asigurarea unui mediu de securitate stabil.

Brigada îşi va desfăşura misiunea în cadrul MONUSCO din Republica Democratică Congo timp de un an, în baza rezoluţiei adoptate în unanimitate de Consiliul ONU.

Sursa: comunicat ONU

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Consiliul de Securitate al ONU a autorizat dizlocarea unei brigăzi de intervenţie în Congo”

 1. indisciplinatu says:

  Sa te tii canibalism….cum dreaku sa-i “neutralizezi” pe astia???
  Cheltuieli viitoare inutile de vieti si de resurse, in timp ce pe cealalta parte infloresc afacerile cu armament, droguri, carne vie, etc., de care “brigada ONU”nu va fi straina…

 2. szilard says:

  Operatii ofensive inseamna testare de armament, si obtinere de influenta, si mai atrage citeva tari in operatii de mentinere a pacii .

 3. szilard says:

  si cind se intorc din misiuni de mentinere a pacii : au spart, au dress, ciumeti de cimeti(nu ciumeti), vor de la stat : euroi, apartamente, gagicute, trai ca-n rai, respect si grade de feldmaresali.