Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Consiliul miniştrilor Apărării

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a semnat un ordin prin care se înfiinţează un Consiliu al minştrilor Apărării Naţionale.

Din Consiliu vor face parte persoanele care au îndeplinit anterior, dar după anul 1992, funcţia de ministru al Apărării.

Adică:

– Gen. Niculae Spiroiu – 30 aprilie 1991 – 6 martie 1994
– Gheorghe Tinca – 6 martie 1994 – 12 decembrie 1996
– Victor Babiuc – 12 decembrie 1996 – 11 februarie 1998; 17 aprilie 1998 – 13 martie 2000
– Constantin Dudu Ionescu – 12 februarie 1998 – 16 aprilie 1998
– Sorin Frunzăverde – 1 martie – 13 martie 2000 – 28 decembrie 2000, 25 octombrie 2006 – 5 aprilie 2007
– Ioan Mircea Paşcu – 28 decembrie 2000 – 28 decembrie 2004
– Teodor Athanasiu – 28 decembrie 2004 – 25 octombrie 2006
– Corneliu Dobriţoiu – 12 septembrie 2006 – 25 octombrie 2006
– Teodor Meleşcanu – 5 aprilie 2007 – 22 decembrie 2008
– Mihai Stănişoară – 22 decembrie 2008 – 23 decembrie 2009
– Gabriel Oprea – 23 decembrie 2009 – prezent

Potrivit Ordinului, Consiliul va elabora recomandări pe diverse teme iar discuţiile vor avea ca obiect problemele cu care se confruntă MApN, valorificarea experienţei acumulate de foştii miniştrii precum şi facilitarea comunicării dintre foştii miniştri şi autorităţile sau instituţiile în cadrul cărora îşi desfăşoară aceştia activitatea pentru sprijinirea politicilor şi iniţiativelor în domeniul apărării naţionale.

Un alt scop al acestui consiliu consultativ este de a îmbunatatire a imaginii armatei în societatea civila si mass-media.

Fostii ministri vor participa la activitatile Consiliului “voluntar” si pe baza invitatiei din partea ministrului în exercitiu.

Ordinul ministrului a fost semnat la 14 aprilie si publicat, joi, 22 aprilie în Monitorul Oficial.

Conţinutul întegral al ordinului:

Ordinul 44 din 14 aprilie 2010 (Ordinul 44/2010)

In temeiul prevederilor art. 33 alin. (1) si ale art. 44 din Legea nr. 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale, cu modificarile ulterioare,

ministrul apararii nationale emite prezentul ordin.

Art. 1. – Se constituie Consiliul ministrilor apararii nationale, for consultativ ce creeaza cadrul organizat si permanent de intalnire a persoanelor care indeplinesc/au indeplinit functia de ministru al apararii nationale incepand cu anul 1992.
Art. 2. – Persoanele prevazute la art. 1 participa voluntar, pe baza de invitatie a ministrului apararii nationale in exercitiu, la activitatile organizate la sediul Ministerului Apararii Nationale.
Art. 3. – Consiliul ministrilor apararii nationale are urmatoarele obiective:
a) dezbaterea problemelor cu care se confrunta organismul militar si identificarea de solutii utile si concrete pentru gestionarea acestora;
b) valorificarea experientei acumulate de catre membrii acestuia;
c) stimularea preocuparilor pentru efectuarea de studii, sinteze, analize;
d) facilitarea realizarii unui canal de comunicare, atat intre membrii consiliului, precum si intre institutiile, autoritatile sau organizatiile in care acestia isi desfasoara activitatea, pentru sprijinirea politicilor si initiativelor in domeniul apararii nationale;
e) dezvoltarea si punerea la dispozitia decidentilor din domeniul politico-militar a unor idei, recomandari sau propuneri care pot contribui la anticiparea si prevenirea unor inconsecvente in politicile din domeniul apararii nationale;
f) imbunatatirea imaginii armatei in societatea civila, mass-media etc.
Art. 4. – Consiliul ministrilor apararii nationale elaboreaza recomandari cu caracter consultativ.
Art. 5. – Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul apararii nationale,
Gabriel Oprea

Bucuresti, 14 aprilie 2010.
Nr. M.44.

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

11 Responses to “Consiliul miniştrilor Apărării”

 1. indisciplinatu says:

  Suna a frectie la piciorul de lemn….

 2. voinea says:

  Poate in prima sedinta se hotarasc sa publice si CARTEA ALBA A APARARII, asa cum de altfel a si promis dl.OPREA , in care sa ne descrie cum au reusit sa puna pe chituci bugetul APARARII prin afacerile mafiote MIG 21,MARASESTI,AZUR, GHEPARD, FREGATE, hranirea si echiparea militarilor, spaga luata de la militarii trimisi in teatre.Daca ei nu o fac, noi cei trecuti in rezerva o vom face cat de curand.Avem toate datele necesare, conservate in baze de date salvate in diverse locatii.Nu am facut-o pana acum si am declansat un razboi informational total in speranta ca militarii activi se vor trezi si-si vor rezolva singuri problemele fara interventia noastra. Se pare insa ca bolile societatii civile au patruns adinc si in sistemul militar si l-au compromis iremediabil.
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 3. ADgeneral says:

  Cred ca ar fi bine ca,pentru inceput sa salutam aceasta initiativa a Domnului ministru Oprea…banuiesc ca intalnirile dumnealor nu se vor lasa asteptate, la fel si comunicatele de presa in urma acestora.Speram ca se vor apleca pentru inceput asupra mult contestetei Legi a pensiilor care va afecta peste 80.000 pensionari militari.Sper de asemenea ca inclusiv aici NOI,cei care navigam pe bloguri am putea sa le sugeram anumite teme de interes pentru cei activi, in aceasi masura ca si pentru cei in rezerva ostirii.Va invit la un dialog civilizat si nu agresiv-care nu duce la nimic.

 4. ADgeneral says:

  NOUTATI…Guvernul le va cere parlamentarilor din Coalitie sa introduca unele modificari la proiectul legii pensiilor, astfel incat pensiile militare mai mici de 3.000 de lei sa nu scada.

  Jurnalistii de la Gandul sustin ca acest subiect ar fi fost dezbatut pe larg de premierul Emil Boc si ministrul Muncii, Mihai Seitan, si al Apararii, Gabriel Oprea, intr-o intalnire informala care a avut loc miercuri 22 APR.2010.

  Conform Gandul cei doi ministri aflati in conflict, Seitan si Oprea, ar fi difuzat a doua zi in presa, “pe surse” informatii potrivit carora dreptatea e de partea fiecaruia dintre ei.

  Astfel, in timp ce dinspre Seitan s-a difuzat informatia ca echipa Ministerului Muncii a demonstrat ca pensiile militare mai mici de 3.000 de lei nu vor scadea dupa aplicarea noii legi a pensiilor, “surse apropiate” ministrului Apararii sustin ca Oprea a demonstrat ca 91 la suta dintre pensiile militare vor scadea – asadar, implicit mare parte a pensiilor mai mici de 3.000 de lei.

  Conform surselor militare, premierul Boc ar fi decis modificarea proiectului de lege, astfel incat pensiile militare mai mici de 3.000 de lei sa nu fie afectate.

  “Nu comentam rezultatele unei intalniri informale”, a fost reactia obtinuta de jurnalistii de la Gandul din partea purtatorului de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

 5. voinea says:

  Acesti nemernici de guvernanti incearca pe toate caile sa ne dezbine,sa ne prosteasca si sa ne adoarma vigilenta.Sunt ferm convins ca adevarata OASTE CEA MARE A TARII s-a trezit din amorteala.Acum esential este sa fim bine organizati,sa ne perfectionam comunicatiile si sa fim in masura sa abordam toate formele luptei sindicale in cazul in care nu reusim sa blocam legea in Parlament sau sa castigam in justitie.Esential este acum sa ducem o munca asidua de propaganda in randul pensionarilor militari pentru a-i convinge sa ni se alature si sa nu stea pasivi.La filiala 1 sector6 am intocmit un dosar cu statutul SCMD si realizarile de ultima ora ale sindicatului care circula din om in om,am pus la punct un sistem de informare prin email si sms-uri.
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 6. BARABA says:

  Foarte bine foarte bine domnu VOINEA datii inainte cu veselie. va sfatuiesc sa duceti munca de propaganda de la om la om mai ales cu cei care au cel mult15-16milioane brut.sa le explicati ce datorie patriotica au ei sa lupte pe rupte pentru a-i sustine pe cei cu 30-40-050-60miloane.dotatii si cu prastii si scotet -ii la trageri de 2 ori pe saptamana cu prastia si corcoduse ca ies acu.dotatii cu un drapel portocaliu pe care sta BOC cu coasa si cantati si un imn — PUSCA si cureaua lata—– bineinteles

 7. NELA BATIRU says:

  @ADgeneral

  Desi ceea ce va voi spune e pe lenga subiectul supus dezbaterii,

  Nu vreau sa tin “lectii de drept parlamentar” pe grupul de discutii, dar vreau sa va retin atentia supra unui aspect: guvernul a depus proiectul de lege pe data de 16.02.2010. La aceasta data rolul i-a incetat. Singurii care pot sa mai vina cu amendamente la lege sunt parlamentarii.
  A introduce un articol de lege prin care sa faci deosebirea intre “cei cu pensii sub 3.000″ si “cei cu pensii peste 3.000″ e DISCRIMINATORIU, NECONSTITUTIONAL etc. Pesemne ca ceva tot va iesi din brambureala asta, nu imi pot da seama ce anume, da’ nu cred ca e de bine!

 8. BARABA says:

  pentru toti specialistii in drept parlamentar si constitutional le reamintesc ca in 2001 L164a facut o grava si injusta deosebire intre cei care s-au pensionat pina in 2000 si dupa 2000. A functionat asa mult si bine si mai functioneaza si acum.deci nu ar fi nici-o crima ca acum sa se faca un act reparatoriu pentru o mare parte a cadrelor militare in rezerva

 9. ionica_minune says:

  Domnule Voinea, cred ca deja exagerati cu “iesirile” dumneavoastra si cu lantul de alarmare. Sincer, nu vreau sa va supar, dar cred ca sunteti prea agitat. Daca vreti sa porniti o noua revolutie….poate as fi de acord cu dumneavoastra dar in conditiile actuale de “discutii” nu cred ca suna bine ceea ce tot expuneti. Daca “sunteti gata” (imi scapa momentan pentru ce), e mai bine sa nu stie nimeni( nu credeti?). Unde este elementul surpriza pe care-l pregatiti guvernantilor?
  Din pozitia de colonel in rezerva, ar trebui sa stiti ca elemetul surpriza este esential intr-o lupta (asta daca nu ati luat gradul de colonel……..stim noi cum).
  Din suflet, sper sa nu va suparati. Daca va suparati, trebuie sa va treaca intrucat nu aveti de ales.

 10. ion says:

  De ce nu toti ministri in viata?

 11. voinea says:

  PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

  Motiune de cenzura a cetateanului roman

  Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual.
  Programul “Ultima Spaga” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.

  AJUNGE!
  Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca MIERCURI 19 MAI 2010 sa depuna bancnota regimului Basescu pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!

  NE-AM SATURAT:
  – sa suferim noi ca sa prospere ei;
  – sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;
  – sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;
  – sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;
  – sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;
  – sa vedem militarii activi umiliti de comandantul lor suprem, iar cei in rezerva facuti nesimtiti de primul ministru si de alti ministri din cabinetul Boc;
  – sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public
  Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
  E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.
  SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE