Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Consiliul Naţional libian de Tranziţie va fi sprijinit de comunitatea internaţională cu fonduri

Una dintre deciziile luate la Roma de Grupul de Contact pentru Libia de la Benghazi – care include ţările membre NATO, statele arabe şi 6 organizaţii internaţionale – este crearea unui mecanism financiar de ajutorare a Consiliul Naţional libian de Tranziţie, organism al rebelilor libieni.

Alte decizii adoptate în timpul reuniunii:

– SUA a cerut Occidentului izolarea totală a liderului Muammar Gaddafi şi au anunţat că vor folosi fondurile acestuia, blocate pe teritoriul lor, pentru a ajuta poporul libian;

– şeful diplomatiei italiene, Franco Frattini, a afirmat că aproximativ 250 de milioane de dolari au fost colectaţi, până în prezent, ca ajutor umanitar pentru Libia şi că un armistiţiu ar putea fi obţinut în câteva saptamâni;

– înfinţarea unui adevărat Plan Marshall pentru Libia, un fond special de credite care va fi util pentru reconstrucţia şi modernizarea ţării, un mecanism temporar financiar care, potrivit ministrului de externe Franco Frattini – ne va permite de a obţine fonduri, în mod eficient şi transparent, pentru Consiliul Naţional libian de Tranziţie. Şeful diplomaţiei de la Roma a mai precizat că nu există niciun obstacol în cadrul acestor operaţiuni.

Ministerul libian de Externe a denunţat sprijinul financiar internaţional pentru rebeli.

Consiliul Naţional libian de Tranziţie a anunţat că intenţionează să organizeze alegeri în teritoriile pe care le controlează.

sursa: Radio România Actualităţi

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.