Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Consiliul Rusia-NATO

La Bruxelles, se desfăşoară începând din 29 aprilie prima reuniune oficială a Consiliului Rusia-NATO la nivel de ambasadori după conflictul din Osetia de Sud (august 2008).

La reuniune participă reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, ambasadorii celor 28 ţări membre ale Alianţei şi secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer.

Înaintea reuniunii, Jaap de Hoop Scheffer a repetat declaraţia summitului şefilor de state şi guverne din NATO, care a avut loc la Strasbourg şi Kehl, potrivit căreia “Rusia este, fără îndoială, un partener important al Alianţei, cu care se poate coopera pe bază de reciprocitate, în o serie de direcţii-cheie”, inclusiv în domenii cum sunt neproliferarea armelor nucleare, combaterea terorismului, stabilizarea situaţiei în Afganistan. Totodată, el a subliniat că disponibilitatea reluării relaţiilor cu Rusia nu însemană dispariţia disensiunilor fundamentale dintre NATO şi Rusia. “Există o serie de probleme complexe de care nu trebuie să ne fie teamă să le discutăm cu Rusia, cum ar fi problema integrităţii teritoriale a Georgiei şi viitorul Tratatului privind Forţele Convenţionale din Europa, care, indiscutabil, trebuie dezbătute în Consiliul Rusia-NATO” – a subliniat secretarul general al Alianţei.

Dmitri Rogozin a declarat că acest Consiliu Rusia-NATO nu trebuie “îngheţat şi dezgheţat în funcţie de conjunctura politică a partenerilor Rusiei, aşa cum s-a întâmplat în luna august a anului precedent”.

sursa: RADOR; ITAR-TASS

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Consiliul Rusia-NATO”

 1. Ando says:

  Întelegerea chiar simulata poate fi un pas spre armonizarea pozitiilor.

 2. DE CE BAL says:

  Si Jaap de Hoop Scheffer (pe picior de plecare din post!) si Dmitri Rogozin au venit cu… fumigene.
  S-a marcat, doar de ochii lumii, restabilirea unui canal diplomatic – deloc functionabil in situatii de criza majora.
  Papagali…

 3. Ando says:

  Cursul evenimentelor confirma cele spuse dle DE CE BAL! Dar noi nu suntem decat masa de manevra a celor ce conduc omenirea.

 4. DE CE BAL says:

  Mai corect: carnea de tun, domnule Ando.