Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Continuă retorica belicoasă în Golful Persic: americanii susţin că iranienii au pregătit nave sinucigaşe pentru blocarea strâmtorii Ormuz

Iranian Submarine Class Ghadir foto globalmilitaryreview.blogspot.com

Comandantul Flotei a 5-a SUA, dislocate în Golful Persic, Viceamiralul Mark Fox, a declarat că Iranul a pregătit nave-capcană care ar putea fi utilizate pentru blocarea Strâmtorii Ormuz, dar Forţele Navale americane pot împiedica blocarea acestei rute maritime.

“Au mărit numărul submarinelor şi al navelor militare rapide. Unele ambarcaţiuni au fost dotate cu dispozitive explozive ce pot fi folosite în atacuri-sinucigaşe”, a declarat Fox”.

Iranul a ameninţat de curând că ar putea bloca traficul maritim în Golful Persic sau ar putea ataca forţele americane din regiune ca reacţie la eventuale raiduri aeriene.

Potrivit analiştilor militari Flota a Cincea a Forţelor Navale americane – care patrulează în Golful Persic – este mult mai puternică decât Forţele Navale iraniene.

Întrebat dacă Forţele Navale americane sunt pregătite de confruntări în Golful Persic, Fox a răspuns: “Suntem foarte vigilenţi, avem o paletă largă de opţiuni şi suntem pregătiţi. Dacă s-ar întâmpla la noapte? Suntem pregătiţi astăzi”.

sursa: Reuters

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Continuă retorica belicoasă în Golful Persic: americanii susţin că iranienii au pregătit nave sinucigaşe pentru blocarea strâmtorii Ormuz”

 1. aladin says:

  Inspirata ilustratia redactiei! Nu cred ca acest submarin, generatie din al doilea RM, cam 15 m lungime la linia de plutire, echipaj 6-8, fara protectie antisonar pe corp, poate face ravagii in flota americana.

 2. Don Corleone says:

  ma scuzati,nu-i submarin,e caricatura

 3. ursu says:

  La fel ca tine corleane!

 4. plotonieru says:

  Caricatura asta de submarin poate plasa niste mine magnetoacustice pe fundul stramtorii care pot da mari batai de cap americanilor.

 5. Don Corleone says:

  @d-nule plotonieru
  ati ramas cu informatiile militare si tehnologice la nivelul anilor 50- ’60
  mai cititi chestia cu “plasarea”!!credeti ca e asa simplu??
  Le plaseaza si gata….razboi castigat!!!

 6. plotonieru says:

  @ gica contra
  Mai citeste o data ce am postat. Batai de cap nu insemna razboi castigat. Prin stramtoarea Ormuz trec zilnic petroliere ce transporta 16-20 milioane barili de petrol. Mina, arma saracului, este foarte actuala si destul de eficienta în puncte de trecere înguste ca această stramtoare. Sunt relativ usor de plantat și dificil de deminat chiar și cu roboți. În 1988 o mină iraniana a avariat fregata americană Samuel B Roberts.

 7. ora pe glob says:

  Continuă retorica belicoasă în Golful Persic: americanii
  susţin că iranienii au pregătit nave sinucigaşe
  pentru blocarea strâmtorii Ormuz chiar ca merita inclus in cele
  mai bune saituri din Romania.