Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Contract încheiat de Pentagon cu Rosoboronexport – criticat de republicani americani

Senatori americani au criticat un contract încheiat de Pentagon cu societatea rusă de export de armament “Rosoboronexport” pe motiv că respectiva firmă a înarmat regimul lui Bashar al-Assad din Siria.

Mai mult decât atât, senatorul american John Cornyn, şi-a exprimat indignarea într-o scrisoare secretarului Apărării, Leon Panetta, pentru achiziţionare de către SUA a unor elicoptere Mi-17 pentru Afganistan de la Rosoboronexport.
“Sunt profund tulburat de faptul că Departamentul Apărării ar face cu bună ştiinţă de afaceri cu o firmă, care a contribuit la comiterea atrocităţilor în masă în Siria”, a specificat în scrisoare senatorul republican John Cornyn.

Oficiali militari americani au susţinut însă că era singura modalitate de a consolida flota de elicoptere ale armatei afgane.

“Noi nu cumpărăm elicoptere pentru regimul sirian. Cumpărăm elicoptere pentru a susţine armata aeriană afgană”, a declarat responsabilul de relaţii cu presa a Pentagonului, George Little.

 

 

Sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.