Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Contractul de leasing pentru avioanele Gripen din dotarea aviaţiei ungare va fi renegociat

Avioane JAS 39 Gripen din dotarea aviaţiei militare ungare

Ministrul ungar al Apărării, Csaba Hende, a anunţat că a început negocierile cu Agenţia suedeză pentru industria de apărare şi securitate (FXM) – de pe lângă guvernul suedez – privind modificarea contractului de leasing încheiat de Ungaria pentru avioane de luptă Gripen.

Decizia guvernului ungar a fost dată publicităţii ca urmare a interpelării deputatei Agnes Vadai, fost secretar de stat pentru apărare în guvernul socialist, care a aflat că guvernul doreşte să extindă perioada de leasing, care în contractul iniţial se încheie în 2016, şi să reducă rata.

Potrivit lui Csaba Hende motivul principal al renegocierii ar fi reducerea bugetului apărării.

Potrivit contractului, valoarea totală a preluării în leasing a 14 avioane de luptă este de 1,09 miliarde euro, la care se adaugă 187 milioane euro pentru pregătirea piloţilor. Anual guvernul trebuie să plătească 30 milioane de euro.

sursa: Politics.hu

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.