Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Contribuţie suplimentară a României la INTERPOL

În şedinţa de Guvern de pe data de 20 noiembrie, a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă privind asigurarea unei contribuţii suplimentare a României la nivelul Organizaţiei Internaţionale de Poliţie Criminală – INTERPOL prin detaşarea ofiţerilor de poliţie.
Prin acest proiect “Guvernul a aprobat  cadrul legal privind detaşarea ofiţerilor de poliţie la Interpol, decizie care reprezintă contribuţia suplimentară a României în cadrul acestei organizaţii”.

Aceasta, deoarece “în toate documentele consultate se constată disponibilitatea şi chiar solicitările repetate ale Secretarului General de reprezentare a României la nivelul Interpol, prin detaşarea de personal competent în vederea dezvoltării dialogului bilateral şi a amplificării cooperării poliţieneşti”.

Ministerul Administraţiei şi Internelor este instituţia care dispune detaşarea ofiţerilor de poliţie la Interpol, în funcţie de resursele financiare aprobate prin bugetul acestui minister, pentru o perioadă de timp determinată potrivit cerinţelor Interpol.

De menţionat faptul că România este singurul stat membru fondator şi singurul stat membru al Uniunii Europene care nu este reprezentat în posturi la nivelul Organizaţiei Internaţionale de Poliţie Criminală-Interpol, România fiind totuşi membru fondator al Organizaţiei din 1923 însă, datorită celui de-al doilea Război Mondial s-a reafiliat organizaţiei în 1973, ca urmare a Hotărârii Consiliului de Miniştri din 21 noiembrie 1972.

INTERPOL asigură patru servicii esenţiale: un sistem de comunicaţii global şi securizat, baze de date de interes poliţienesc, suport operaţional şi pregătire.
România este al treilea mare utilizator european a bazelor de date gestionate de INTERPOL, în condiţiile în care acestea reprezintă un importantă contribuţie operaţională.

 

 

Sursa: comunicat de presă al Guvernului României

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.