Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Convocarea Consiliului de Planificare a Apărării pe tema participării la misiunea din Mali

În dimineaţa zilei de 22 ianuarie 2013 a fost convocat Consiliul de Planificare a Apărării, de către ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Scopul acestei convocări este acela de a analiza posibilitatea participării României la misiunea din Mali.
Concluziile vor fi prezentate ulterior în şedinţa CSAT.

“România îşi onorează responsabilităţile pe care le are şi în cadrul NATO, şi în cadrul UE, pe linie de apărare. Vom analiza posibilităţile Armatei Române pentru o nouă misiune, pentru ca aceasta ar fi o nouă misiune, dar o hotărâre în acest sens se va lua în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, a declarat Mircea Duşa la Antena 3, potrivit Agerpres.

Duşa a precizat ca o eventuală implicare a României la misiunea din Mali ar viza “partea de instruire, de pregătire sau de asistenţă tehnică”.
Premierul Victor Ponta a afirmat, pe 20 ianuarie, că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre posibila prezenţă a României în Mali şi a precizat că această temă va fi discutată la sedinţa CSAT, convocată pentru data de 5 februarie.

“Vom discuta în cadrul sedinţei CSAT care are loc în cateva zile si vom lua decizii concrete, dar decizia de principiu este o decizie a tuturor responsabililor politici din România, preşedinte, Guvern. (…) Acolo nu este un conflict al Franţei cu cineva, ci este o operaţiune asumată de Franţa si de Uniunea Europeană, de combatere a unor pericole iminente de extremism şi terorism. Însă decizii concrete vom lua doar în cadrul CSAT”, a mai spus Victor Ponta.

 

Sursa: Antena3

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.