Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Convoi rusesc pe teritoriul Ucrainei – ajutor umanitar sau cal troian?

În cursul dimineţii de 15 august, 2014, Ucraina a denunţat incursiunea unui convoi militar rus pe teritoriul său, pe la un punct de frontieră aflat sub controlul separatiştilor proruşi, în zona Doneţk.
“Un convoi militar rus a trecut frontiera prin punctul vamal Izvarin”, a declarat pentru AFP Oleksîi Dmitraşkivski, un purtător de cuvânt al operaţiunii militare ucrainene din est, citat de MEDIAFAX.

“Nu dispunem de informaţii privind numărul exact de vehicule din acest convoi”, a adăugat el.

În acelaşi timp, The Guardian şi The Daily Telegraph afirmă: “23 de vehicule blindate pentru transportul trupelor, camioane de combustibil şi alte vehicule logistice cu numere de înmatriculare militare ruseşti au traversat frontiera dintre Rusia şi Ucraina joi seara, în zona Doneţk, prin punctul vamal Izvarin”.

Un alt convoi “umanitar” rus, format din aproape 300 de camioane, este staţionat la frontiera dintre Rusia şi Ucraina, vehiculele fiind verificate de poliţia ucraineană. În acest sens, Reuters titrează: “Convoi rusesc – ajutor umanitar sau cal troian?”

Incursiunea militară în estul Ucrainei a fost confirmată de Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. Acesta a îndemnat Moscova să retragă imediat vehiculele militare şi trupele staţionate în apropierea frontierei ucrainene.

“În cursul nopţii, am asistat la o incursiune rusă, o trecere a frontierei ucrainene”, a declarat Rasmussen la Copenhaga, citat de agenţia DPA.
“Acest lucru confirmă faptul că există un flux continuu de armament şi combatanţi în estul Ucrainei. Este o dovadă clară privind implicarea permanentă a Rusiei în destabilizarea estului Ucrainei”, a adăugat Secretarul general NATO.

“Rusia trebuie să retragă trupele de la frontierele Ucrainei, să oprească traficul de armament, tranzitarea combatanţilor şi a banilor în Ucraina, să înceteze susţinerea acordată separatiştilor din estul Ucrainei şi să iniţieze un dialog constructiv cu administraţia de la Kiev”, a spus Rasmussen.

Trimiterea convoiului militar “reprezintă o nouă dovadă că Rusia face exact invers decât ceea ce afirmă. Rusia contribuie la escaladarea conflictului, chiar dacă face apeluri pentru detensionarea crizei”, a declarat Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO, potrivit Reuters.

Sursa: AFP, MEDIAFAX; Reuters

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

28 Responses to “Convoi rusesc pe teritoriul Ucrainei – ajutor umanitar sau cal troian?”

 1. Marlon Juvet says:

  Ucrainenii tocmai l-au atacat cu artileria și l-au distrus.

 2. Iar se vorbeste aiurea.
  De unde convoi militar ?
  Aia din Lugansk si Donetsk mor de foame acolo !
  De unde atita simpatie pentru Ucraina (care a sterpelit o regiune mare de plaja la Marea Neagra de la Ro.) ???, si ucrainienii sint si nationalisti !
  Ucrainienii tocmai au anuntat ca au distrus mincarea celor din cele 2 judete separatiste, sper ca Russia sa le topeasca tancurile ucrainienilor in 2 secunde…

 3. ROBERT HORVATH SUA says:

  Redactia
  Intrebarea din editorial este retorica.
  Toata lumea stie raspunsul
  …………..
  Scuzati limbajul….
  am rut sa intrebuintez ……………

  PS Niciun mesaj din CARACALU-UL DE NORD ?

 4. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ Juvete umezit de rafale.

  A te retrage la timp ….echvalaeza cu o victorie !
  O victorie pentru redactie

  PRECIS !

 5. ROBERT HORVATH SUA says:

  MAIDANUL MIORITIC PE BLOGURI !
  Susţinătorii Euromaidanului au folosit activ lozinca „Glorie Ucrainei!” şi răspunsul „Glorie eroilor!”. Această lozincă a apărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ca un salut codificat pentru membrii organizaţiei naţionaliştilor ucraineni conduşi de Stepan Bandera”.
  Nu ma refer la maidanul autohton care are alti eroi si alte lozinci.
  Toate incep cu “Manca-ti-as.”
  -Vezi Jivete cel din Caracal si din pacate multi altii.

 6. In Ro. nu exista oras sau sat, fara un cartier plin cu rromanes.
  Ei au venit din India din provincia Rromanes, si au auzit de Romania, si au zis ca aia e noua noastra patrie, ce mai la deal la vale…
  In 40 de ani rromii vor fi majoritari in Ro, caz unic in istoria Terrei de ocupare a unei tari.

 7. ROBERT HORVATH SUA says:

  Stimata Redactie
  Va rog cenzurati aceasta postare.
  Militarii trebuie dezinformati ….si informati
  ca Ceausescu a murit sarac.

  UN INTERVIU AL JURNALISTULUI ROBERT HORVATH DEVA
  DIN NEW YORK, CU MIHAI PACEPA
  DESPRE CONTURILE LUI CEAUSESCU , CRESCENT, FIRMELE DE COMERT
  EXTERIOR CA RETELE DE SPIONAJ
  BOMBA ATOMICA ROMANEASCA ETC.

  PACEPA : VOICULESCU RANG DE GENERAL DE SECURITATE!

  Domnule Pacepa sunt un admirator de al dumneavoastra. Prin defectarea
  din 1978 a inceput sfarsitul regimului Ceausescu. Trec direct la subiect
  RH : A avut Ceausescu bani in strainatate ?
  Bineinteles. Sume colosale.
  Banii pe care serviciul extern îi obţinea din Occident sub formă de cecuri sau transferuri bancare, care puteau fi controlate legal, au fost depuşi imediat la Banca Română de Comerţ Exterior, BRCE, si creditaţi bugetului naţional. Dar banii obţinuţi de către DIE în valută-forte, proveniţi mai ales din exportul evreilor şi germanilor, au fost depuşi numai în contulcodificat aparţinînd lui Ceausescu . Ceausescu avea mai multi bani in strainatate decat Ferdinand Marcos.
  R.H .La ce suma se ridica conturile din strainatate ?
  Pana in momentul defectarii mele suma era in jur de 400 milioane de dolari.
  Probabil in ajun de revolutie suma ajunsese 4 miliarde de dolari sau poate chiar mai mult .
  R.H. Ceausescu mai bogat decat Marcos. ?
  Valoarea totală a averii pe care Marcos a reuşit s-o sustragă din Filipine nu va fi poate aflată niciodată, dar probabil că nu este prea departe de ceea ce a „pus deoparte”de Ceausescu. Singura diferenţă aparentă este că Marcos a avut un salariu în calitate de preşedinte al Filipinelor, chiar dacă a fost de numai 5 700 de dolari pe an. Ceausescu nu a avut real un salariu.
  R.H. Erati personal la curent cu aceste conturi ? Cand s-a deschis acest cont
  Le cordonam direct . Pe la Craciunul 73Ceausescu îşi deschisese propriul său cont, foarte secret, codificat „TA”. Conţinea fiecare bănuţ ….pana la ultimul cent obţinut de către DIE din operaţiunile sale speciale O.V.
  R.H : Ce inseamna O.V.?„OV” înseamnă Operaţiuni valutare, adică operaţiunile cu monedă străină. Contul „TA” pentru 1973 â fost numit „TA-73″.iar contul 89 probabil TA-89
  R.H. Ce credeti despre Dan Voiculescu ?
  Nu am cunostinte directe dar SEFII INTREPRINDERILOR DE COMERT EXTERIOR INCADRATE
  IN SECURITATE PRINTR-UN DECRET PREZIDENTIAL AVEAU RANGUL DE GENERAL.
  VA URMA
  Urmariti ROBERT HORVATH DEVA BLOG.
  URMEAZA: O DECLARATIE TERMINALA:
  PACEPA :LA CONTUL PERSONAL NUMIT TA-89 AVEAU ACCES NUMAI CEAUSESTII
  ……CEAUSESCU, SI CEI DOI FRATI ION CEAUSESCU SI MARIN CEAUSESCU.

  CINE LA “SINUCIS ” PE MARIN CEAUSESCU A PUS MANA PE CONTURI.

  ROBERT HORVATH : DAN VOICULESCU A FOST LA VIENA. LA DOUA ORE INAINTE
  A FI LICHIDAT MARIN CEAUSESCU A FOST LA SEDIUL CRESCENT…….
  ……..
  R.H : CATI BANI A CHELTUIT DIN 4-6 MILIARDE DOLARI CEAUSESCU?
  PACEPA : LA PLECAREA MEA CHELTUISE CEL MULT 4 MILIOANE DOLARI
  …..El scotea bani din contul secret ocazional, pentru a le cumpăra copiilor săi automobile occidentale sau pentru a comanda un Mercedes blindat, făcut pe comandă specială pentru el, cheltuieli care erau ţinute în secret în România. Folosea de aserrienca banii pentru colecţia de diamante a Elenei şi pentru bijuteriile pe care ea si le cumpăra în timpul vizitelor sale oficiale peste hotare.
  Va urma
  urmariti ROBERT HORVATH DEVA BLOG sau in caz de necenzurare conform cererii
  mele…….

 8. ROBERT HORVATH SUA says:

  VREMEA JUVETILOR !

  @ Pitulice
  In 40 de ani ? Din nou exagerezi.
  10 ani pe bune…….
  Ma faci sa rad si sa plang.
  Au avut pana azi un presedinte romanes
  Iliescu
  Si un alt romanes prim ministru
  Natase.
  Sau tigani sau evrei….Printre ei s-a strecurat
  un tatar rom.
  Care nu bea rom….doar whisky scotian.
  Si votca la nevoie

  Poate vine Mondialu…..

 9. ROBERT HORVATH SUA says:

  REPUBLICA OLTENIA !
  In mod straniu, acest lucru a fost prezis de generalul Mircea Chelaru in anul 2000, pe cand era seful Marelui Stat Major al Armatei. Generalul Chelaru spunea atunci ca structuri de tip mafiot incearca sa enclavizeze sud-vestul tarii.

 10. ROBERT HORVATH SUA says:

  TARA JUVETILOR MAJORITARI !

  Pe 31 octombrie 2000, generalul de corp de armata Mircea Chelaru, la vremea respectiva sef al Marelui Stat Major al Armatei, a anuntat o conferinta de presa ad-hoc, seara tarziu. El a declarat, spre uluirea asistentei, ca structuri de tip mafiot incearca sa destabilizeze Romania si sa enclavizeze sudul Olteniei. Adica sa constituie o veritabila ”Republica a Olteniei”. Generalul nu a dat alte amanunte. La cateva ore, in replica, a venit raspunsul Ministerului de Interne, prin generalul Mircea Muresan, care a spus ca ”se poate vorbi de elemente de crima organizata, generate de nivelul scazut de trai, de saracie. Este vorba despre recuperatori, traficanti de droguri si cei implicati in fenomenul prostitutiei. Daca nu tinem sub control fenomenul, in timp, e posibil sa devina un pericol”. A doua zi, pe 1 noiembrie 2000, Mircea Chelaru si-a dat demisia din functia de sef al Marelui Stat Major al Armatei.
  Intre timp situatia s-a degradat.
  Urmariti acest blog si lati masuri.

 11. Karadeniz says:

  Un interviu real cu Pacepa ar fi o mină de aur pentru marile marile trusturi de presă din întreaga lume.
  Dar uite că dom Pacepa în loc să scoată și el un ban gramada dintr-un interviu se apucă și îl dă lui musiu RH, un jurmalist de investigații, cum se recomandă, căruia singura fițuică care ia publicat un articol-compilație a fost cea a lui Vadim, asta până și-a dat seama și el că pe pe lumea asta sunt nebuni mult mai mari decât Tribunul.
  Si acest interviu inchipuit este publicat drept comentariu la un articol cu care nu are nici o legatură.
  Mare-i gradina Ta, Doamne !

 12. ROBERT HORVATH SUA says:

  Scuze
  M-m enervat .
  Un rom urinat se adreseaza redactiei
  si cere ………..ula !

 13. nebunul satului says:

  Cenzurati tot nu va lasati ..

 14. Robert Horvath Sua says:

  @ Puradel batran de Caracal
  Cineastul Horvath trimite in Occident o caseta in care Ceausescu
  vorbeste de bomba atomica romaneasca.
  Este prima lovitura data regimului.
  Cititi cartea
  Daca treci prin camera mortii
  scrisa de V .Nicolae NY.
  Urmeaza a doua lovitura.
  Defectarea lui Pacepa.
  Nu o mai lungesc. Ma mandresc cu prietenia lui.

 15. Karadeniz says:

  Marele eroism al transfugului și trădătorului de țară RH este acela de a fi trimis o casetă in occident. Care era baiul dacă România ar fi avut arma nucleară? Nu a dat nici o lovitură regimului, occidentul avea suficiente surse de informație ca să nu stea la mâna unui cameraman.
  Nu e oarecum surprinăzător că un așa mare patriot învie abia de prin 2009 și își milogește cu insistență și injurii un statut de dizident. Oare nu îi dă de gândit faptul că este respins și ignorant de toți românii cu care intră în contact virtual , comentând în disperare prin subsolurile diferitelor site-uri și bloguri? Oare nu îi dă de gândit că inclusiv în comunitățile românilor din SUA este evitat ca un ciumat? Mi-e milă de un astfel de specimen care îmbătrânește urât, singur și uitat de toți cei din jur dar în același timp mi-e silă de comportamentul său, de modul în care cerșește, asemeni unui câine de pripas, mila celor din jur iar când nu o primește își rânjește gingile știrbe și împroașcă cu bale și dejecții. Cred că i-am acordat prea multă atenție, nu merită să pierzi timpul cu așa ceva.

 16. Robert Horvath Sua says:

  Postarea negriciosului trebuie citita invers.
  Daca Ceausescu avea bomba atomica Romania era rasa depe suprafata
  pamantului cu Caracal cu tot.

 17. Robert Horvath Sua says:

  Am fost in ancheta securitatii un an jumate.
  Am fost plimbat prin televiziune incadrat de 6 securisti.
  in unuforma. Pentru a se baga in seama.
  Baietii stiau ca am trimis caseta ,
  dar nu si ce contine.
  Ancheta a fost condusa de Ceausescu personal.
  L-am cunoscut personal.
  Nu stiam ca eram salvat de o scrisoare de a lui Carter.
  Nu era nici prost ….nici sarac.
  Despre aceasta intalnire in curand.
  Bineinteles daca nu intervine cezura la insistentele boraturilor.

 18. Robert Horvath Sua says:

  Unul din securani. Ma refer la postarea anterioara semana leit
  Zcu cel din Caracal. Era un mulatru cu ochii albastrii.

 19. Robert Horvath Sua says:

  Karadeniz de Caracal
  Am citit cu atentie textul trimis de departament.
  Ma mir ca te-au prmit doar cu 7 clase,
  Chiari si la securani se cere un nivel minim…….de incultura.

 20. Bartolomeu says:

  Solutia prin care o tzara foarte bogata este jefuita : aliantza dintre clanurile mafiote aflate la putere si criminalii cu antecedente penale! Ruslan Abalmaz, un pasionat de arte marțiale cu tatuaje complicate care acopera brațele, a petrecut șapte ani de închisoare pentru acuzații de extorcare. El este acum un ofițer de poliție, o mutare care ar fi părut ridicola în urmă cu câteva luni (Ruslan Abalmaz, a martial-arts enthusiast with intricate tattoos running down his arms, spent seven years in jail on extortion charges. He’s now a police officer, a switch that would have seemed laughable to him just months ago ).Oare in care alta tzara am mai intalnit acest lucru unde delicventii sunt numiti in functii publice de catre politicienii? Deoarece adevarul supara rog administratorii ziarului sa stearga acest comentariu si sa respete indicatiile primite de… “sus”! Bartolomeu

 21. ROBERT HORVATH SUA says:

  ADEVARUL TREBUIE ROSTIT CU ORICE RISC !
  Multumesc @ Stop
  Desvaluirea este deosebita. Este capitala si sper terminala.
  Ne aflam in fata a unor incercari ale ..ulimii de a acapara un blog de
  elita a armatei romane. Restul blogurilor sunt asocieri de lumpeni militari
  specializati in injuraturisi ……………..
  A-ti adus blogului o informarea care va schimba lucrurile in favoarea celor
  nebronzati …..A oamenilor de bine.
  Cu riscul de a fi cenzurat repet infirmatia dumneavoastra. Adevarul trebuie rostit.
  sTOPs says:
  “NB. … îl cheamă DENIS se alintă DENIZ și e din CARACAL, care a fost numit de cumani KARA KALE (CETATEA NEAGRĂ) … de aici enigmaticul nickname de postac ”

  In aceiasi ordine de idei
  reamintesc un nou atac nepoliticos al lui Juvet la adresa redactiei care rezista eroic

  “Marlon Juvet says:
  August 14, 2014 at 8:47 pm
  Să vă fie ruşine, domnule Dăncuţă, pentru jegozenia, nemernicia morală.
  Aminesc de atacurile zilnice care au culminat cu cererea ca domnul redactor sa-i ………..

 22. ROBERT HORVATH SUA says:

  ARESTATI UDMR !

  @ Sandu
  La granita cu Ucraina serviciile rusesti se bat cu cele americane la baioneta.
  Voi revenii . Amintesc ca toate convorbirile factorilor de decizie sunt ascultate.
  Daciana Ponta este o “pasarica ” de legatura cu agentura rusa.
  Atrag atentia despre agentura rusa sub acoperire maghiara.
  UDMR. Ea este condusa de Frundo consilier al lui Naum.

 23. ROBERT HORVATH SUA says:

  MIHAI PACEPA ARUNCA ARMA NUCLEARA :
  CONDUCEREA ROMANIEI IN MINA RUSILOR !

  INTERVIU INCENDIAR !
  CITITI ROBERT HORVATH DEVA BLOG .

 24. Liana Voiculescu says:

  Tara arde si baba se piaptana. Eu ma uit pe blogul D-lui Horvath, platit mult timp de sotul meu sa-l injure pe Traian Basescu, si nu-mi vine sa cred. El injura si pe omul care-i trimitea luna de luna mii de dolari ca sa faca loby pentru interesele rusesti in America, si acuma se …. pe el si spune ca Varanul a facut si a dres. Ce credibiliate poate avea acest asa zis jurnalist de investigatii. Un doctor bun psihiatru, electrosocuri, scopolamina si eventual un scaun electric model nou pentru talibani. In rest, foaie verde loboda, gura lumii sloboda. Mai noi cica Pacepa este impaiat, cu creerul in formol si conectat la un computer si joaca toata ziua sah cu creerul lui VI Lenin.

 25. ROBERT HORVATH SUA says:

  Stimata Liana
  Nu m-a platit niciodata nimeni.
  Au incercat diferite servicii.
  Am preferat sa fiu independent….in acest fel
  mai folositor.
  Simpatia mea se opreste la cultura rusa.
  Exista vreo legatura intre tiganul borat de Bariera Vegului
  numit Voiculescu si dumneavostra. ?

 26. ursu says:

  I-am conecta şi creierul lui RH la un abac, de ăla cu bile, dar din păcate nu-l are!

 27. Liderii statelor-membre NATO s-au reunit în cursul dimineţii de 4 septembrie, 2014, în Ţara Galilor, Marea Britanie. Summitul – care va dura 2 zile – îşi propune adoptarea unor măsuri importante, menite să soluţioneze problemele de securitate internaţională nou-apărute, într-un mediu internaţional dramatic schimbat. Rusia nu a fost invitata deoarece este considerata ca principal adversar al alinatei, ce trebuie radusă la tacere. În acest context, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, biciclistul cu privire raracita, a declarat înaintea începerii lucrărilor, că “acest Summit va fi unul dintre cele mai importante din istoria NATO”. Mai exact, a adăugat, “că este un Summit crucial, într-un moment crucial”.El a declarat că liderii statelor NATO vor discuta şi vor adopta măsuri importante, care vor avea rolul de a contracara ameninţările cu care Alianţa se confruntă atât în est (Crimele comise de Rusiei împotriva Ucrainei), cât şi la sud-est, în Orientul Mijlociu. Aliaţii se vor concentra, de asemenea, asupra ameninţărilor noi, cum ar fi ameniţările cibernetice, apărarea antirachetă şi războiul de tip hibrid. Discuţiile din prima zi se vor concentra pe Afganistan şi pe Ucraina. Summit-ul va deschide un nou capitol în angajamentul NATO pentru Afganistan, misiunea de luptă ISAF fiind finalizată la sfârşitul anului 2014. Referitor la Ucraina, liderii se vor întâlni cu preşedintele Ucrainei, Poroşenko, şi vor discuta despre consolidarea cooperării NATO-Ucraina. Din discursul rostit de Anders Fogh Rasmussen, am reţinut câteva aprecieri: “Summit-ul NATO de aici, din Ţara Galilor va fi una dintre cele mai importante reuniuni la nivel înalt din istoria Alianţei noastre”. Faptul că exista o schimbare de optică în privinţa axei răului, trebuiesc avute în vedere şi interesele marilor corporaţii multinaţionale, a teritoriilor abandonate de fostul URSS, ce acuma s-a dovedit că nu mai potate fi guvernat. Ori daca se reuşeste ca Ucraina, Moldova, Belarus, Kazahstan, sa fie state partenere cu NATO şi UE, Rusia nu va mai reprezenta nimic pe harta geopolitică a lumii. Aceasta Cruciadă împotriva ortodoxiei şi a rusofonilor, va trebui să castige din ce in ce mai mult teren, pâna la victoria finală. Germania şi Japonia va trebui să fie razbunată, iar Rusia va trebui să plătească pentru crimele comise în cei 50 de ani de comunism, adică eliminarea fizică a peste 100 de milioane de oameni. Sursa Radio France International, Paris

 28. Marlon Juvet says:

  @All: – După dezacordurile afişate (Între care străluceşte ca un diamant în cocina porcilor – Germania “şi” Japonia “va” trebui să fie “razbunată”), cred că semnătura “ICR Patapievici” îi aparţine “intelectualului” din schimbul I, ăla care scria cu majuscule, ca să fie deosebit, la cuantificarea numărului şi “calităţii” posturilor, de cel din schimbul II, ceva mai atent la aceste aspecte “minore”.