Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Convorbirile americano-pakistaneze, in impas

Convorbirile americano-pakistaneze care vizau încheierea diferendului diplomatic dintre cele două părţi (diferend izbucnit în urma unei operaţiuni americane greşite, soldată cu uciderea mai multor soldaţi pakistanezi), au eşuat. Motivul: pakistanezii au solicitat exprimarea de scuze din partea SUA, potrivit New York Times, preluat de France Presse.

Trimisul special al SUA pentru Afganistan şi Pakistan, Marc Grossman, a părăsit pe 28 aprilie Islamabadul fără a ajunge la un acord, după două zile de discuţii cu interlocutorii săi pakistanezi.Dialogul a fost axat pe urmările raidului american ce s-a soldat cu moartea a 24 de militari pakistanezi în apropiere de frontiera cu Afganistanul.

Washingtonul a refuzat însă să îşi ceară scuze pentru acest incident.

Incidentul respectiv a afectat parteneriatul, si asa fragil, dintre SUA şi Pakistan, provocând o replică dură din partea Islamabadului. Prin urmare, Pakistanul a interzis tranzitul pe teritoriul său al convoaielor cu echipamente militare destinate trupelor internaţionale din Afganistan.

Pakistanul neagă că a deschis focul primul şi îi acuză în schimb pe americani că au tras în mod deliberat asupra trupelor sale.

Executivul american a dezbătut amplu daca sa prezinte scuze sau nu pakistanezilor. Aceasta, până la atacurile coordonate ale talibanilor la Kabul şi în alte oraşe afgane la 15 aprilie, potrivit New York Times.
“La 15 aprilie datele problemei s-au schimbat”, a explicat un înalt responsabil american, citat de cotidian si preluat de AGERPRES.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Convorbirile americano-pakistaneze, in impas”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  INCENDIAR : DECE NOUL SERVICIU SECRET AL ARMATEI AMERICANE SE OCUPA DE UN FOST OFITER ACOPERIT…PE NUME DAN VOICULRSCU ! Dupa capul lui Ungureanu vor cadea capetele lui Basescu si Voiculescu !

  IN CADRUL SERVICIULUI EXTERN ROMAN ACTIONEAZA FILIERA SIRIANA SI
  IN TRECUT CEA LIBIANA ! DAN VOICULESCU FINANTATOR , COLABORATOR
  SI CORDINATOR !!!

  Dan Voiculescu a aparut ultima data la Antena 3 in cursul zilei de astazi.
  Servicile americane si israeliene vor avea grija de acest lucru.
  Agentii Interpolului aflati la Viena se ocupa de uciderea lui M. Ceausecu fratele dictatorului de o echipa a DEA condusa Melescanu ( actualul sef SIE) si Voiculescu……. participa la acest efort.

  Pe langa furtul banilor lui Ceausescu acest individ , extrem de periculos aflat de mult in atentia serviciilor occidentale pentru colaborare si sustinere financiara a terorismului international.
  Crescent firma unde a fost director DV a fost o intreprindere mixta condusa de serviciul extern si teroristii palestian .
  Cu alte cuvinte o intreprinderea privata a lui Ceausescu si prietenul lui de arme Arafat.
  Voiculescu in trecut si astazi este financiarul asa numitului departament arab.
  ADEVARATUL SEF AL SIE – este Mahmud Farzat, seful serviciilor secrete Siriene din Europa teroristului Omar Hayssam, se ocupa de comertul de tractoare din Romania si deruleaza exporturi si importuri prin firme a lui Dan Voiculescu. El este defapt seful departamentului arab din Serviciul de Externe, armata secreta a lui Basescu
  IN DECURSUL 2011 AU FOST TRANSFERATE SUME IMPORTANTE URMATOARELOR ORGANIZATII CARE ACTIVEAZA DESCHIS IN ROMANIA.• Hamas • Hezbollah • Fratii Musulmani • Partidul Eliberarii Islamice • Frontul Democrat pentru Eliberarea Palestinei • Frontul pentru Eliberarea Palestinei • Al Fatah • Al Saika
  INTELEGERE SECRETA INTRE GUVERNUL ROMAN SI TERORISMUL INTERNATIONAL !
  IN SCHIMBUL SPRIJINULUI FINANCIAR SI LOGISTIC —TERORISTII NU ACTIONEAZA SAU ORGANIZEAZA ACTIUNI TERORISTE PE TERITORIUL ROMANIEI.
  Legatura se face prin Constantin Rotaru, omul care a fost, pana nu demult, numărul doi din Serviciul de Informaţii Externe al României, a condus vreme de patru ani imperiul mediatic Dan Voiculescu, ambii, punand la cale refacerea serviciului in formula Ceausescu.
  Pentru a intelege caderea lui Ungureanu si in viitor a lui Voiculescu trebuie sa ne intoarcem cateva luni in urma. Dupa primele salve ale razboiului civil serviciile occidentale au realizat ca servicile dictatotului Gadafi sunt o continuare a serviciului roman extern De la consilieri la anchetatori sunt toti arabi…. buni vorbitori de romana. Astazi realizeaza acelasi lucru despre serviciului sirian.
  SERVICIUL ROMAN EXTERN A INTRAT IN CONFLICT DESCHIS CU SERVICIILE OCCIDENTALE SI ISRAELIENA. RAZBOIUL ESTE DESCHIS ….CASTIGATORII SUNT CUNOSCUTI DINAINTE !
  Ei au ramas in serviciile romanesti depe timpul lui Ceausecu si au creiat serviciul arab dupa modelul securitatii romane.
  Aceasta agentura bilingva reprezinta armata secreta a lui Basescu care se intind in toate tarile arabe. Prin ei este intretinita conectiile cu organiizatiile teroriste incluzind Al Qaeda. Prin acestia se realizeaza comertul ilegat de arme in folosul mafiei de arme.
  Ele sunt elementul fundamental care au dus la caderea fostului prim ministru Ungureanu ,fostul director SIE.
  Serviciile occidentale incluzind cel israelian au intors armele.
  Soarta regimului Basescu este pecetluita.
  Dupa Ungareanu urmeaza Basescu si bineniteles DAN VOICULESCU. De el se ocupa special noul SERVICI DE SPIONAJ AL SUA. Din surse precise.

  va urma pe