Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cooperare franco-germană pentru utilizarea în comun a avioanelor de transport militar

Ministrul Apararii Germaniei si al Frantei-foto-lemonde

Ministrul Apararii Germaniei si al Frantei-foto-lemonde

Franţa şi Germania vor utiliza în comun avioane de transport militare locate în aceeaşi bază, în Franţa, până în 2021. Anunţul a fost făcut de miniştrii apărării din cele două ţări, relatează AFP şi AGERPRES. “Tocmai am semnat o declaraţie de intenţie care stipulează modalităţile de utilizare în comun a aeronavelor de transport C-130J”, a anunţat ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, în cursul unei ceremonii la Paris.


“Prin aceasta, am adăugat o cărămidă la cooperarea strânsă dintre Franţa şi Germania; aceasta arată modul în care se poate desfăşura cooperarea în Europa”, a adăugat ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen.
Germania, de asemenea, încearcă să achiziţioneze “patru până la şase” dintre aceste aparate patru a înlocui avioanele sale Transall şi pentru a le loca în Franţa”, a declarat von der Leyen.

“Se analizează baza aeriană din Orleans”, a adăugat ea.

Potrivit unor surse apropiate ministrului Le Drian, ideea este de a avea avioane operaţionale pentru ambele forţe armate, care pot fi pilotate atât de către piloţi germani, cât şi de francezi.

Sursa: AFP, AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.