Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cooperare între serviciile de informaţii militare din Balcani şi Europa de Est

Şefii serviciilor de informaţii militare din nouă ţări din Balcani şi din Europa de Sud-Est au semnat o declaraţie comună de cooperare, în cadrul unei conferinţe organizate la Belgrad.

Reuniunea a fost organizată în colaborare cu Consiliul pentru cooperare regională şi directorul statului major al serviciilor de informaţii militare din Uniunea Europeană.

Semnatarii acestei declaraţii sunt de acord să-şi dezvolte cooperarea în ceea ce priveşte ameninţările la adresa securităţii şi să-şi unească eforturile pentru a ameliora schimburile de informaţii la nivel regional.

Şefii informaţiilor militare din Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Slovenia, Macedonia şi Serbia au semnat această declaraţie.

Prima reuniune a şefilor informaţiilor militare din ţările regiunii a avut loc în 2009 la Bucureşti, iar a treia, din 2011, se va desfăşura în Bosnia-Herţegovina, potrivit France Presse.

sursa: AGERPRES; MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Cooperare între serviciile de informaţii militare din Balcani şi Europa de Est”