Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cooperare româno-americană în domeniul intelligence-ului militar

Întâlnire bilaterală româno-americană. foto MapN

Întâlnire bilaterală româno-americană. foto MapN

Pe 25 august 2016, ministrul Mihnea Motoc a primit, la sediul MApN, delegaţia americană condusă de generalul – locotenent Vincent R. Stewart, directorul Agenţiei de informaţii a apărării a SUA.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat următoarele subiecte:
– cooperarea în domeniul informaţiilor pentru apărare dintre Statele Unite ale Americii şi România în cadrul Parteneriatului Strategic bilateral
– evoluţiile complexe de securitate din mediul regional.

Ministrul Motoc a declarat că apreciază sprijinul acordat Direcţiei Generale de Informaţii din cadrul MApN de către Agenţia de informaţii a apărării a SUA şi a subliniat importanţa cooperării în domeniul comunităţii de informaţii.

La rândul său, generalul – locotenent Stewart a apreciat competenţele şi valoarea militarilor români şi a subliniat că “România este un partener de încredere al Statelor Unite ale Americii”, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

Sursa: comunicat MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.