Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cooperare sedezo-poloneză pentru construcția unei nave SIGINT

Firma de apărare şi securitate suedeză Saab a selectat Şantierul Naval de Reparaţii Nauta din Gdynia, Polonia, pentru a construi platforma navei speciale pentru Signal Intelligence (SIGINT) destinată Marinei Militare a Suediei.

În data de 11 aprilie 2017, Saab a comuniat că Saab şi Administraţia pentru Materiale de Apărare a Suediei (FMV) au semnat un contract pentru proiectarea, construcţia şi livrarea unei nave speciale, pe perioada 2017-2020, cu o valoare totală de 76 milioane Euro.

Platforma navei va fi construită, lansată şi testată la Şantierul Naval polonez Nauta din Gdynia. Nava se va deplasa apoi la şantierul Saab de la Karlskrona, din Suedia, pentru a i se monta echipamentul signal intelligence şi pentru Testul final de Acceptare pe Mare (SAT).

Nauta face parte din Grupul de Armamente Polonez (PGZ), are o experienţă îndelungată în construcţia de nave şi reprezintă o alegere strategică şi geografică bună pentru extinderea activităţilor Saab în domeniul naval. Contractul este rezultatul unui Memorandum de Înţelegere între Saab şi Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), cea mai mare companie de apărare din Polonia, care a fost semnat în octombrie 2016.

Pentru Şantierul de reparaţii navele Nauta, construcţia acestei nave va reprezenta o oportunitate de creştere dinamică sporită, consolidând portofoliul nostru în construcţiile navale, nu doar pe piaţa locală. Nauta are acces la o mână de lucru calificată, la infrastructura necesară şi a acumulat exprienţă pe termen lung în proiectele maritime. Firma noastră are o creştere dinamică, punând accentul pe inovaţie şi a continuat să adopte mereu tehnologia nouă – suntem astfel foarte bine pregătiţi să participăm un proiect ca acesta de producere a unei nave speciale”, explică Slawomir Latos, Preşedintele Şantierului Naval de reparaţii Nauta.

„Sunt foarte bucuros de modul în care am transformat intenţiile iniţiale din Memorandum în activitate tangibilă cu PGZ. Navele speciale de acest tip necesită o disponibilitate înaltă, şi o mare siguranţă. În Nauta, am găsit un partener care poate contribui la livrarea unei soluţii moderne pentru clientul nostru”, spune Gunnar Wieslander, şeful zonei de afaceri Kockums a Saab.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

sursa: Saab Press Centre

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.