Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cooperarea antirachetă Rusia-NATO pe agenda conferinţei de la Munchen

Conferinţa de la Munchen din 4-6 februarie va reuni personalităţi din întreaga lume, care vor dezbate actualele şi viitoarele probleme de securitate.

Printre acestea, formarea unei reţele comune Rusia-NATO de apărare antirachetă va fi o chestiune-cheie pe agenda conferinţei.

Rusia şi NATO au decis să coopereze în formarea unui sistem european de apărare antirachetă, la Lisabona, în noiembrie.

“Formarea acestei reţele este importantă nu numai militar, dar şi pentru că va ajuta la formarea încrederii politice”, a declarat preşedintele conferinţei din Munchen, Wolfgang Ischinger.
El a precizat că a fost format un nou grup de lucru pentru această conferinţă, pentru a se concentra pe chestiunile de apărare antirachetă.

La conferinţă este posibil ca Hillary Clinton şi Serghei Lavrov să îşi înmâneze reciproc documentele de ratificare a noului START între SUA şi Rusia.

sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Cooperarea antirachetă Rusia-NATO pe agenda conferinţei de la Munchen”

  1. CopperNick says:

    O poveste lunga, lunga. NATO va merge pe chestiuni de principiu si doua sisteme care sa coopereze. Rusia va marsa pe forme de participare ca din interior pt a culege informatii. Asa cum fac si acum cu orice prilej de la vizite la aplicatii comune si expozitii de tehnica. Ce se va anunta in februarie este deja stabilit pe canale diplomatice si probabil va fi ca la prima intalnire din adolescenta: fiecare pleaca acasa cu gandurile lui.