Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord a efectuat un nou test nuclear

Coreea de Nord a confirmat că a efectuat “cu succes”, pe 12 februarie 2013, al treilea test nuclear, în subteran.

Operaţiunea a fost confirmată şi de către Ministerul Apărării al statului vecin, Coreea de Sud.

“Al treilea test nuclear a fost efectuat cu succes”, a anunţat agenţia oficială KCNA, precizând că această operaţiune are ca scop să “apere securitatea naţională şi suveranitatea ţării împotriva ostilităţii continue a SUA”.

Bomba utilizată pentru efectuarea testului subteran în Coreea de Nord “este un dispozitiv miniaturizat”, a anunţat agenţia oficială KCNA, citată de MEDIAFAX.

“Acest test nuclear de nivel înalt a avut, spre deosebire de cele din trecut, o putere explozivă mai mare şi a utilizat un dispozitiv miniaturizat şi mai uşor”, potrivit aceleaşi agenţii.

Pentru edificare, propunem o scurtă cronologie a etapelor parcurse de Coreea de Nord în ceea ce priveşte programul său nuclear.

continuare pe www.infomondo.ro

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Coreea de Nord a efectuat un nou test nuclear”

  1. szilard says:

    Un foc de paie, la fel a lansat si Irakul un satelit in spatiu inaintea razboiului din Golf. Nu le vine nimeni de hac la o mina de oameni care scirbesc o planeta intreaga ? (nici rusii nu sint cu ei)