Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord a executat teste cu rachete balistice cu rază scurtă de acţiune

Instalatii de lansare rechete KN-02 defiland la Phenian foto Military Today

Coreea de Nord a lansatat trei rachete cu rază scurtă de acţiune de tipul KN-02 în cadrul unui test aparent de rutină.

Testele s-au desfăşurat, potrivit unor oficiali sud-coreeni, confimaţi de japonezi, miercuri 11 ianuarie, în zona estică a Peninsulei.

Rachetele KN-02 (versiunea rusească fiind Tochka codificare NATO SS-21 Scarab A), sunt de obicei desfăşurate împotriva unor ţinte terestre şi au o rază de aproximativ 75 mile (120 kilometri). Coreea de Nord are în înzestrarea aproximativ 30 de lansatoare pentru KN-02.

Deşi, Coreea de Nord efectuează în mod constant teste cu rachete cu rază medie şi scurtă de acţiune, acest test survine în contextul în care noul lider nord-coreean Kim Jong -Un încearcă să-şi consolideze puterea personală, după moartea tatălui său

Kim Jong-Il. Testele de armament balistic şi provocările militare fiind folosite adeseori în acest scop.

Tptuşi testele de miercuri pot fi considerate ca făcând parte din încercările Coreeei de Nord din ultimii ani de a creşte raza de acţiune şi precizia rachetelor cu rază scurtă de acţiune. Racheta sovietică SS-21 Scarab A, modelul pentru KN-02 având o rază de acţiune mult mai redusă.

“Dacă Nordul dorea să transmită un mesaj, ar fi lansat un număr mai mare de rachete cu rază mai lungă de acţiune”, a afirmat Kim Jin-moo, un expert nord-coreean în domeniul apărării care lucrează pentru Institutul de Studii pentru Apărare din Seul.

sursa: ABC News

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.