Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord a lansat cu succes o nou tip de rachetă balistică

sursa KCNA

sursa KCNA

De ziua națională a SUA, 4 iulie, a.c., Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică, acest lucru fiind considerat o creștere a încordării între cele două state.

Potrivit Academiei de Știință în Domeniul Apărării din Coreea de Nord, racheta denumită „Hwasong-14” a parcurs o distanță de 933 km la o altitudine maximă de 2802 km în 39 de minute, și a lovit cu acuratețe ținta dispusă în Marea Chinei de Est.

Specialiștii sud-coreeni apreciază că racheta poate parcurge o distanță mai mare decât rachetele testate anterior de către Coreea de Nord.

Bruce W. Bennet, cercetător american în domeniul apărării, a declarat că nord-coreenii au stabilit înălțimea de zbor la o altitudine mai mare pentru a evita un incident internațional. Acesta a declarat că racheta nu a fost lansată cu o traiectorie normală deoarece avea șansa să intre în spațiul aerian al altui stat.

Ministerul Apărării din Rusia consideră că timpul de rachetă nu este balistică cu rază lungă de acțiune, aceasta ajungând la o altitudine de doar 535 km, și a parcurs o distanță de 510 km, caracterizând-o ca pe o racheta balistică cu rază medie de acțiune.

 

 

Oiaga Emanuel-Ovidiu, InfoMondo Militar

Sursă articol: Xinhuanet; CNN; KCNA

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.