Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord a lansat două proiectile către graniţa cu Coreea de Sud

Coreea de Nord a lansat două proiectile către graniţa cu Coreea de Sud. Oficialii de la Seul au declarat însă că nu sunt motive de panică.

Unul sau două proiectile au căzut în apropiere de graniţa cu Sudul, dar nu au ajuns totuşi pe teritoriul sud-coreean, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Seul.

Un alt oficial sud-coreean a declarat pentru agenţia Yonhap că bombardamentele par să fie efectuate în cadrul unor exerciţii obişnuite.

Exerciţiile intervin după atacul de artilerie întreprins luna trecută de Phenian asupra insulei sud-coreene Yeonpyeong, soldat cu moartea a doi civili şi a doi militari.

Coreea de Sud a promis un răspuns mai aspru în cazul oricărui atac care ar mai fi lansat de Coreea de Nord.

Şeful Statului Major interarme din Statele Unite, amiralul Mike Mullen, se află la Seul şi s-a întâlnit cu şeful Statului Major, generalul Han Min-koo, pentru a discuta modalităţi de răspuns în cazul unor alte atacuri nord-coreene.

Sursa: Realitatea

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.