Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord a lansat trei rachete balisice în mare

rachete balistice nord-coreene. foto dailymail

rachete balistice nord-coreene. foto dailymail

Pe 5 septembrie, Coreea de Nord a lansat trei rachete balisice în mare, de pe coasta sa de Est. Anunţul a fost făcut de armata sud-coreeană, citată de Reuters online.

Rachetele au fost lansate dintr-o zonă situată la sud de capitala Phenian.

Cele trei rachete au fost lansate la câteva ore după ce liderii Coreei de Sud şi Chinei s-au întâlnit cu ocazia summitului G20 organizat în oraşul chinez Hangzhou.

“Toate cele trei rachete lansate erau de tip “Rodong” şi aveau o rază medie de acţiune, zburând aproximativ 1.000 de kilometri”, potrivit Reuters.

“Cel puţin una dintre ele a ajuns în zona de apărare şi identificare aeriană japoneză”, a declarat, pentru Reuters, un oficial din cadrul Statului Major general al armatei sud-coreene.

“Analizăm detaliile, aceasta este o ameninţare gravă la adresa securităţii noastre naţionale şi ne exprimăm îngrijorarea”, se arată într-un comunicat al Ministerului japonez al Apărării.

Sursa: Reuters

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.