Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord ameninţă Coreea de Sud

Coreea de Nord a ameninţat, pe 27 mai, Coreea de Sud, cu un răspuns militar. Aceastas, după ce autorităţile sud-coreene s-au alăturat unui program antiproliferare (PSI).

Potrivit agenţiei nord-coreene KCNA, Coreea de Nord a declarat că “nu mai este legată de armistiţiul din 1953, care a pus capăt războiului din Coreea”.

De asemenea, Coreea de Nord a avertizat că “nu garantează securitatea navelor pe coasta sa de vest”.

Coreea de Sud, care avea statut de observator în cadrul Iniţiativei de Securitate împotriva Proliferării (PSI), şi-a anunţat pe 26 mai decizia de a deveni membru. Aceasta, după ce Coreea de Nord a efectuat un nou test nuclear şi a lansat mai multe rachete.

Preşedintele american, Barack Obama, a salutat decizia Coreei de Sud de a adera la PSI, program care vizează combaterea traficului cu arme de distrugere în masă.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Coreea de Nord ameninţă Coreea de Sud”

  1. OBAMA says:

    Si RDG tropaia de zor pe langa RFG, pana cand federatia landurilor germane a inghitit iluzia de socialism democratic din…DDR.