Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord ameninţă cu descurajarea nucleară

Agenţia de ştiri nord-coreeană Korean News (de stat) a anunţat că Coreea de Nord va folosi “o descurajare nucleară puternică” pentru a răspunde manevrelor militare comune ale forţelor americane şi sud-coreene, programate să înceapă duminică.

Comisia de Apărare Naţională din Coreea de Nord a anunţat că ţara este pregătită pentru “un război de represalii”.

“Toate aceste manevre războinice nu sunt nimic altceva decât pure provocări, având ca scop să înăbuşe Republica Populară Democratică a Coreei prin forţa armelor”, a adăugat KCNA.

“Armata şi poporul RPDC se vor opune în mod legitim, cu puternica lor disuasiune nucleară, în faţa celor mai importante exerciţii de luptă nucleară organizate vreodată de Statele Unite şi de forţele marionetei sud-coreene”, precizează agenţia oficială nord-coreeană.

sursa: Korean News

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Coreea de Nord ameninţă cu descurajarea nucleară”

  1. Alex says:

    Oare pe aia ii mai baga cineva in seama, sau doar le place sa se auda vorbind? Oricum pot sta linistiti, pt ca n-au nimic interesant p-acol’ ca sa merite sa fie democratizati.