Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord – ameninţătoare

Coreea de Nord ameninţă că “va doborî orice avion de spionaj american care îi va încălca spaţiul aerian pentru a supraveghea lansarea iminentă a unei rachete, potrivit unui comunicat oficial.

“Dacă agresorii imperialişti încearcă să trimită avioane de spionaj în spaţiul nostru aerian, periclitând pregătirile noastre pentru lansarea unui satelit în scopuri paşnice, forţele noastre revoluţionare le vor doborî fără milă”, se arată în comunicat.

Fără a ţine cont de mesajele adresate de comunitatea internaţională în vederea renunţării la această lansare, Coreea de Nord a anunţat că va lansa pe orbită la începutul lunii aprilie un “satelit de telecomunicaţii” care va survola nordul arhipelagului japonez.

SUA şi aliaţii lor asiatici suspectează însă faptul că lansarea ascunde un test al unei rachete cu rază lungă de acţiune, Taepodong-2, care ar putea atinge statul american Alaska.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Coreea de Nord – ameninţătoare”

  1. SCOR ILO says:

    Poate, ascunde ceva aceasta lansare. Sau poate,nu. Discutiile cu cei implicati sunt de preferat, dar ar fi probabil prea simplu intr-o lume a contradictiilor.

  2. DE CE BAL says:

    Coreea de Nord este varianta asiatica a Irakului. Inainte de interventia Coalitiei…

  3. DE CE BAL says:

    Eventuala lansare dezvaluie, nu ascunde, teama liderului nord-coreean ca va fi schimbat in curand.