Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord expulzează inspectorii ONU de pe teritoriul său

Coreea de Nord a decis expulzarea inspectorilor ONU de pe teritoriul său, după ce a declarat că va părăsi negocierile internaţionale pentru dezarmare nucleară şi va repune în funcţiune o fabrică ce produce plutoniu pentru a fi folosit pentru bombe. Anunţul a fost făcut de  ONU, citat de Reuters.

Secretarul american de stat, Hillary Clinton, a crititcat expulzarea şi a declarat că speră ca SUA şi aliaţii să poată discuta cu Coreea de Nord.

“Considerăm aceasta ca fiind un răspuns nepotrivit  la declaraţia legitimă de îngrijorare a Consiliului de Securitate”, a declarat Clinton.

Coreea de Nord arată într-o declaraţie că acţiunea ONU şi negocierile separate în format de şase sunt o încălcare a suveranităţii sale şi “nu va mai particpa la discuţii şi nici nu se va mai supune vreunui acord”.

Totodată, în respectiva declaraţie se specifică că această ţară îşi va intensifica acţiunile de dezvoltare a arsenalului nuclear.

Sursa: Reuters

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Coreea de Nord expulzează inspectorii ONU de pe teritoriul său”

  1. DE CE BAL says:

    De retinut: China tace.

  2. Ando says:

    Probabil sunt nemultumiti de modul cum s-au materializat intelegerile anterioare.

  3. SCOR ILO says:

    Au folosit armistitiul in favoare lor. Este o tactica mai veche.