Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord ignoră oferta de tratative de pace a Coreei de Sud

Moon Sang

Moon Sang-Gyun, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Sud Sursă fotografie: Yonhap News Agency

            Discuțiile militare propuse de Coreea de Sud cu Coreea de Nord nu s-au materializat deoarece Pyongyang nu a reacționat la oferta acestora, care a aveau rolul de a reduce tensiunile.

Luni, 17 iulie 2017, armata sud-coreeană a propus discuții pentru a atenua tensiunile de-a lungul zonei demilitarizate dintre cele două state. De asemenea, Seul a propus un dialog pe data de 1 august pentru a discuta despre reunirea familiilor separate în urma Războiului din Coreea.

Moon Sang-Gyun, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Sud a declarat vineri, 21 iulie 2017, că „Coreea de Nord nu și-a exprimat încă atitudinea față de propunerea de tratative. Ca atare, a devenit imposibil să se țină discuții astăzi”. Acesta a adăugat faptul că restabilirea unui canal de comunicare în domeniul militar, și atenuarea tensiunilor militare pe ambele părți ale frontierei sunt sarcini ce impun „o stare de urgență”.

Nepăsarea Coreei de Nord a fost descrisă drept un obstacol în relațiile inter-coreene în cadrul noului președinte al Coreei de Sud, Moon Jae-In, și speranțele sale pentru un nou dialog. Într-un discurs emis la Berlin în data de 6 iulie, președintele Coreei de Sud și-a exprimat intenția de a continua schimburile și cooperarea nepolitică cu Pyongyang, separându-le de legăturile politice și militare.

Aceasta a fost prima propunere oficială a Coreei de Sud de la întreruperea relațiilor transfrontaliere în urma sancțiunilor impuse de către guvernul precedent din Coreea de Sud.

 

 

Oiaga Emanuel-Ovidiu, InfoMondo Militar

Sursă articol: Korea Joongang Daily 

h

 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.