Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord intenţionează să producă bomba nucleară?

Coreea de Nord a repus în funcţiune instalaţiile de reprocesare a combustibilului nuclear, care ar putea servi la fabricarea unei bombe. Declaraţia a apărut miercuri în presa sud-coreeană.

Au fost observaţi vapori ieşind dintr-o unitate de la Yongbyon, la nord de Phenian, semn al reactivării instalaţiilor de producţie a plutoniului susceptibil că ar fi folosit la fabricarea unei bombe nucleare.

“Sateliţi americani de spionaj au reperat recent semne, precum vaporii de apă, care indică faptul că instalaţiile de reprocesare, care fuseseă oprite, au fost reactivate”, se menţionează în articolele apărute în presa sud-coreeană.

Sursa:MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Coreea de Nord intenţionează să producă bomba nucleară?”

  1. OBAMA says:

    Nu va apuca fiul lui Kim Ir Sen sa vada produsa bomba…