Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord poate iniţia o nouă cursă a înarmărilor în Asia

Acţiunile recente ale Coreei de Nord conduc la concluzia că această ţară intenţionează să producă arma nucleară şi să provoace instabilitate în regiune. Toate acestea l-au determinat pe Secretarul american al Apărării, Robert Gates, să declare că “viitorul este sumbru” în această zonă.
Tot el a mai afirmat că “este stringent să se exercite o mai mare presiune asupra regimului comunist din această ţară, pentru a o determina să îşi schimbe atitudinea”.

“Programul nuclear al Coreei de Nord nu reprezintă în acest moment o ameninţare militară directă la adresa SUA, şi prin urmare nu se preconizează o dizlocare de trupe în regiune.

“Însă Coreea de Nord prin acţiunile sale poate determina iniţierea unei noi curse a înarmărilor în Asia”, a mai spus Gates.

Sursa: Associated Press

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.