Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord “se joacă” de-a lansările

Coreea de Nord a lansat marţi, 26 mai, două rachete cu raza scurtă de acţiune de pe coasta sa de est, potrivit agenţiei Yonhap, preluată de Reuters.

Yonhap anunţase anterior că Phenianul se pregăteşte să lanseze rachete cu o rază de acţiune de 160 de kilometri, care folosesc o tehnologie ce se bazează pe cea a rachetei chineze Silkworm.

Coreea de Nord a afirmat luni, 25 mai, că a efectuat un al doilea test nuclear subteran, mult mai puternic decât primul, din octombrie 2006.

În ultimii ani, Coreea de Nord a efectuat, în mai multe rânduri, lansări de rachete sol-mare sau mare-mare în Marea Galbenă sau Marea Japoniei, adesea în perioade de tensiune regională.

Coreea de Sud a convocat o reuniune de urgenţă a comandanţilor Statului Major Interarme.

Sursa: Reuters

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.