Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord – test nuclear subteran

Coreea de Nord a efectuat, luni, 25 mai, un nou test nuclear subteran. Anunţul a fost făcut de presa din această ţară, citat de agenţia Reuters.

Informaţia a fost confirmată şi de preşedintia sud-coreeană, care a convocat o reuniune de urgenţă, prezidată de şeful statului, Lee Myung Bak.

Testul ar fi avut loc în oraşul Kilju, în nordul ţării, unde Phenianul a efectuat deja un prim test atomic, în octombrie 2006.

Potrivit Institutului american de studii geologice, un seism “artificial”, cu magnitudinea 4,7 pe scara Richter a fost detectat în Coreea de Nord. Cutremurul a avut epicentrul la 375 km nord-est de Phenian.

Sursa: Reuters

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.