Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Sud a instituit propria zonă de siguranţă aeriană

Ca reacţie la măsura adoptată de China în urmă cu două săptămâni,Coreea de Sud a anunţat pe 8 decembrie extinderea propriei zone de siguranţă aeriană.

Noua zonă sud-coreeană de apărare aeriană se suprapune cu cea instituită de  China, în Marea Chinei de Est, acoperind Insula Ieodo (Suyan), revendicată de cele două ţări.

Pe 23 noiembrie, Beijingul a extins zona de identificare aeriană, stârnind indignarea Coreei de Sud şi Japoniei, precum şi criticile Statelor Unite.

“Urmează să ne coordonăm acţiunile cu ţările vecine pentru a evita confruntările accidentale”, a dat asigurări Ministerul Apărării de la Seul, citat de MEDIAFAX.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.