Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Sud şi Statele Unite – manevre militare navale comune

Coreea de Sud şi Statele Unite vor demara duminică manevre militare navale comune. La aceste manevre, care se vor desfăşura în Marea Galbenă, unde s-a produs bombardamentul de marţi, va participa şi portavionul american George Washington, potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, citate de MEDIAFAX.

Manevrele erau prevăzute să se desfăşoare înaintea “atacului de artilerie, lansat de nord-coreeni, fără a fi provocat.” Acest lucru demonstrează angajamentul american “pentru stabilitatea regională”.

Marţi, preşedinţii Barack Obama şi Lee Myung-Bak au convenit să “ridice nivelul de pregătire” şi să organizeze manevre militare comune în “zilele următoare”, a precizat Casa Albă.

Cei doi preşedinţi au convenit să efectueze manevre militare “în zilele următoare, pentru a continua cooperarea strânsă în materie de securitate între cele două ţări şi pentru a sublinia forţa alianţei şi angajamentul pentru pace şi securitate în regiune”, se arată în comunicatul preşedinţiei americane.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.