Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Sud și SUA încep exercițiile militare anuale comune

Conform Comandamentului Forțelor Mixte (CFC), Coreea de Sud și Statele Unite au început exercițiile militare comune anuale.

Atitudinea Coreei de Nord față de exerciții a fost rezervată, chiar dacă țara le-a condamnat puternic în trecut.

Antrenamentele asistate de calculator – intitulate Ulchi Freedom Guardian (UFG) – vor mobiliza aproximativ 50.000 de militari sud-coreeni și aproximativ 30.000 de militari americani și vor dura 12 zile, incepand cu 19 iulie 2013.

Rolul Comandamentului Forțelor Combinate ROK / SUA (CFC) –  fondat in 1978 – este de a descuraja sau înfrânge agresiunile ce provin din mediul extern.

Exercițiile sunt concepute pentru a verifica abilitatea de a asigura securitatea în Peninsula Coreeană și pentru a menține capacitățile de apărare comună a celor doi aliați. 28.500 de soldați americani sunt staționați în Coreea de Sud.

Coreea de Sud si Coreea de Nord au convenit miercuri, 14 august a.c., să redeschidă parcul industrial comun din orașul de frontieră nord-coreean Kaesong. Complexul a fost închis în aprilie.

 

Surse: BBC, The Telegraph, Voice of America, ArmyRecognition

 

Bianca Simion, InfoMondo Militar

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.