Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Credit rusesc oferit Venezuelei pentru achiziţie de armament

Rusia a decis să acorde Venezuelei un credit de 2,2 miliarde de dolari, echivalentul a 1,5 miliarde de euro, pentru achiziţii de armament.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, în cursul unei emisiuni televizate. Şeful de stat a declarat că “prin achiziţia de 92 de tancuri ruseşti tip T-72 şi prin procurarea de rachete sol-aer de tip Smerch, Venezuela va putea face faţă unui eventual atac american”.

Afacerea a fost perfectată deja de săptămâna trecută, în timpul vizitei lui Chavez la Moscova. Ţara sudamericană a cumpărat începând din 2005 armament din Rusia – avioane, elicoptere şi automate Kalashnikov – în valoare de peste 4 miliarde de dolari.

Sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.