Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Crin Antonescu a avansat mai mulţi colonei la gradul de general

Prin decretele 564, 565, 566, 567 şi 568 din 23.08.2012 preşedintele înterimar al României, Crin Antonescu, a avansat la gradul de general maior pe generalul de brigadă Ungureanu Zaharia Ion, iar pe următorii colonei la gradul de general de brigadă:

– colonel Dincovici Ilie Cristian-Iulian
– colonel Birla Adam-Dan Nelu
– colonel Bilbiie Emil Radut-Marian
– colonel Maciu Nicolae Florin

 

sursa: Monitorul Oficial

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

26 Responses to “Crin Antonescu a avansat mai mulţi colonei la gradul de general”

 1. army says:

  dar macar asta,are de gand sa le dea banii furati,militarilor inapoi,pe cand chioru betiv ia furat pe militari in ultimu hal.
  trag americanii de chioru betiv,pentru ca probabil se pregatesc de razboi.
  dar bietii cretini nu stiu,ca pensionarii militari care ar putea merge in razboi,o sa refuze categoric,tara a tradat,militarul nu mai are nicio datorie fatza de tara.
  sa se duca chioru betiv si piticu porno boc in razboi.

 2. MIDDLEeastANALIST says:

  “CARICATURISTUL – ȘEF DE CERC MILITAUR – CRIV” , care deși i-a făcut muia caricaturistică actualului ministru, iar a ratat ocazia de a fi promovat GENERAL … pentru că prioritar pentru domnia sa e gradul de COLONEL, despărțindu-se foarte greu de cel de LOCOTENENT … colonel !!

 3. Schwartzkopff says:

  MIDDLEeastSATANIST,
  In genere e o moda sa te desparti mai tarziu de gradul de lt.col – posturi. misiuni afara mai putine etc, u know what I mean…

  Oricum, succes si la mai mare celor avansati!!

 4. Uomo says:

  Hai să fiu maliţios cu Căcărău :roll:
  Dacă din poziţia de interimar (efectiv nicio lună ) a reuşit performanţa de 5 generali, înseamnă că într-un mandat întreg, lasă armata fără ofiţeri superiori ! Probabil l-a consiliat cashchetarul Oprea :twisted:

 5. arti78 says:

  Desteapta-te, army !!! Nu o sa fii niciodata chemat la razboi ! Nu ai niciun prieten activ ? Intreaba-l pe el daca mai esti in vreo lucrare de mobilizare !!!

 6. chirubetiv says:

  Să meargă mama lui base, boc, videanu, ungureanu, blejner etc la luptă pentru ţară şi popor!

 7. vasile says:

  Din când în când mai moare câte un erou
  De Marin Neacsu
  Fără a intenționa să fac din subiect unul politic, fără a da vina pe un partid sau președinte pe altul, nu pot să nu constat că în ultimul timp armata a devenit în mintea multor oameni de diverse categorii, fie un obiect al urii și invidiei, fie al persiflării, fie al bătăii de joc fie al promovării politice si foloaselor. Politicieni, oameni de afaceri, primari, prefecți, șefi de sindicat sau asociații chiar militare ajunși ofițeri pe ușa din spate, toți se înghesuie care mai de care să obțină un profit fără să îi intereseze că prin faptele lor coboară haina militară la nivelul preșului din fața ușii.
  Listele cu promovările lui Oprea au adus haina militară la valoarea unei trese sau cocarde puse pe piept la diferite ocazii festive. Toți ”bărbații” mari ai țării, formatori de opinie, politicieni, procurori, clienți sau prieteni de familie ai celor care împărțeau gradele precum fotbaliștii străini guma de mestecat când veneau în România, se voiau ofițeri, pentru că nu e așa, asta îi făcea mai ”adevărați”. După apariția listelor, unii au spus că habar nu au avut că au fost avansați alții că nu e nici o problemă, gradul este onorific, nu îi oferă nici un câștig, dar toți uită că haina militară și gradul militar se obțin totuși în mod normal prin efort, printr-o pregătire de specialitate, dar în primul rând prin dorința și calitatea de a fi militar.
  A fi militar nu înseamnă numai să îmbraci o uniformă, să pui o tresă pe umăr ci a gândi și a simți ca un militar. Nimeni nu poate înțelege ce simte un militar educat și pregătit într-o școală militară atunci când vede cum alții își bat joc ”onorific” de meseria sa, pentru că armata este o meserie înainte de a fi o jucărie a celor care se plictisesc de meseriile lor. Cum s-ar simți un profesor, unul adevărat, cu har și dragoste de meserie, dacă ministrul învățământului ar da grade didactice și ar face profesori universitari așa la plezneală, onorific? Titluri de doctori se mai dau, și lumea face scandal, cere demisii, cere pedepse, unii chiar pușcărie, pentru cei care au obținut titlu de doctor prin plagiat spunând că e furt și furtul indiferent de valoare se pedepsește penal. De acord, dar atunci de ce nu se consideră furt și plagiat și obținerea sau acordarea gradului militar ”onorific”, pentru că este vorba de acordarea unei calități, de militar, unui individ care habar nu are ce înseamnă meseria respectivă. De ce opinia publică, societatea civilă nu reacționează la fel, de ce nu se formează comisii de verificare a modului în care au fost obținute gradele și apoi să se trimită în instanță toate cazurile de obținere a gradelor militare, fie activ fie în rezervă, prin fraudă ? De ce populația civilă nu apără și dreptul militarilor la onoare și demnitate, la respect privind meseria armelor și acceptă această bătaie de joc amestecând de-a valma militarii de profesie cu purtătorii ilegali de uniformă, cu plagiatorii de grade militare?
  Ce trebuie să se întâmple ca societatea să realizeze că armata nu înseamnă numai uniformă, nu înseamnă numai parade, sau un salariu ceva mai ridicat decât al majorității bugetarilor –din ce în ce mai puțini- dar insuficient pentru privațiunile și riscurile cărora se supun? Armata nu mai înseamnă de mult o categorie privilegiată, nu mai înseamnă de mult un post sigur,nu mai înseamnă de mult o pensie bună și o bătrânețe liniștită, nu mai înseamnă de mult nici măcar o pensie pentru că ne prăvălim prea devreme în țărâna din care ne-am ridicat. Toți știu asta, inclusiv cei care nu își mai lasă copii să meargă în armată, inclusiv cei care nu au fost repartizați din promoție, pentru că nu au fost fonduri, inclusiv cei care văd cum se moare prin teatrele de operații în interesul unor președinți care vor să își păstreze scaunul pe sângele vărsat de copii celor pe care îi forțează să părăsească sistemul pe cale naturală, câte 300 pe lună. Și cu toate asta bătaia de joc continuă, privirile piezișe către armată se aruncă, dar toți uită că armata nu înseamnă poate nimic din toate astea, pe lângă ceva ce nu îți dă nici președintele, nici ministrul și nici parlamentul: un sentiment special, o datorie de onoare, pe care nu o poți primi prin fraudă, și care nu pot fi răsplătite nici cu medalii, nici cu grade, nici cu prime, sentimentul datoriei, onoarea sacrificiului suprem, fiorii pe care îi simți când juri să nu precupețești nici sângele nici viața pentru îndeplinirea datoriei. Foarte puțini mai știu ce înseamnă a precupeți, dar foarte mulți au devenit precupeți ai gradelor și onorurilor militare obținute prin copy-paste.
  Nici un militar de carieră, nici un militar care a gândit măcar odată în viață că are sânge kaki în vene, nu caută astfel de beneficii pentru că marea sa satisfacție și bucurie, onoarea sa, bunul cel mai de preț, îl reprezintă educația militară care printre altele îi cere să se jertfească pentru alții, să dea dovada sacrificiului suprem, viața sa, pentru a salva viețile altora sentiment și gând cu care pleacă în viață odată cu depunerea Jurământului Militar. Această onoare nu o va lua nimeni militarilor adevărați și asta face diferența între precupeții de grade și adevărații militari. Din când în când trebuie să mai moară câte un militar, câte un pilot, câte un erou, pentru ca lumea să vadă diferența dintre un Turcescu sau Onțanu (ca să folosesc cele mai cunoscute și mediatizate nume de precupeți) și un militar de carieră. Din când în când câte un militar mai cade din ceruri pentru a se ridica la cer pentru că atunci când îi apare în față o situație de viață și de moarte, și prin minte îi trece Jurământul Militar, EL MILITARUL SPRE DEOSEBIRE DE OMUL POLITIC, NU ÎȘI POATE PERMITE SĂ SPUNA : AM FOST POATE BEAT, CÂND AM JURAT. Fie și măcar numai pentru asta, militarii adevărați trebuie respectați.
  Ministrul Oprea cel care pentru ”stabilitatea țării” a făcut și face în continuare, pe rând pact cu toate partidele care vin la putere, făcând din gradele sale simbolul trădării, a înființat o medalie, un ordin numit ”Onoarea Armatei Române”pe care l-a împrăștiat cu larghețe pe piepturile tuturor prietenilor sau șefilor de partid și guvernare. Acel ordin nu reprezintă onoarea, ci dezonoarea armatei române și cer actualului ministru, domnului Dobrițoiu să îl desființeze sau blocheze cumva. Militarii de carieră nu vor accepta niciodată rușinea de a intra în aceeași categorie cu cei cărora domnul Oprea le-a conferit prin fraudă acel ordin făcând din ei plagiatorii gradului militar și ai onoarei militare.
  Domnule ministru Dobrițoiu, vă propun să cereți sau propuneți înființarea unui nou ordin, care să reprezinte cu adevărat simbolul onoarei militare și acest ordin să se numească simplu, ”Ordinul Comandor Aurelian Cojocaru” pentru fapte de bravură și spirit de sacrificiu. Iar condițiile de acordare a acestui ordin să fie astfel stabilite încât să nu aibă acces la ele decât cei care merită cu adevărat și fac dovada curajului, devotamentului față de semeni, spiritului de sacrificiu și datoriei. Acest ordin ar fi respectat și nimeni nu va îndrăzni să îl confere unor vânduți pentru merite de partid, fără a înfrunta furia militarilor adevărați.
  De ce trebuie să mai moară din când în când cate un om, ca să ne reamintim ce înseamnă haina militară? De ce uităm așa de repede, după ce am îngropat un om, că acolo se află un simbol care nu trebuie uitat niciodată? Comandor Aurelian Cojocaru, înainte de onorurile oficiale ai respectul și dragostea adevăraților militari!

 8. Andrei says:

  Tu esti postac pedelist nu ?

 9. CURIOSUL/ Pantelimon Ilfoveanul/ Apevistul/Anonimul/Un viitor Sindicalist ... says:

  OFENSIVA FARA PRECEDENT A IMPOSTURII SUB FALDURILE PCR
  Pe data de 22.08.2012, pe site-ul SCMD a apatut,sub semnatura celui mai mare anarhist “militaro-comunist” postrevolutionar urmatoarele:
  “Va reamintim ca pe obrazul militarilor s-a instalat o pata care trebuie stearsa prin actiune – aceea a boicotarii oficiale sau subversive a referendumului de catre o parte din militarii in rezerva si retragere, membri ai Federatiei Militarilor, ANCMRR si UNPR.
  Sustinem in continuare actualul Guvern, care s-a angajat sa rezolve obiectivele noastre, pana in preziua alegerilor generale.”
  PRESEDINTE,
  Col. (r) dr. Mircea DOGARU
  CINE ITI PERMITE TIE MAI …… SA CATALOGHEZI ACTIUNILE ADEVARATILOR MILITARI?
  ADEVARATA PATA DE RUSINE PE BRAZUL MILITARILOR O ADUCI TU PRIN ACTIUNILE TALE ….. DE INCITARE LA VIOLENTA(STRIGAI CA UN DEMENT)MOARTE FMI SI NESUPUNERE CIVICA…….
  P.S.1. Domul “CACARAU” avand “profesori” pe felix-voiculescu si sonel-dogaru dovedeste o graba suspecta in a face cat mai multe gafe monumentale printre care avansarile sunt nuimai unm episod. De vina este si bretonatul ministru, la fel de grabit in asi “marca” trecerea vremelnica pe la MApN.
  P.S.2. Personal asi fi refuzat sa fiu avansat de un asemenea uzurpator, pentru care scaunul prezidential il arde precum scaunul electric-A SE VEDEA POZITIA LA INTALNIREA CU FMI SI CU REPREZENTANTUL SUA
  P.S.3 Sunt totusi curios de ce nici-o autoritate a statului nu ia masura legala impotriva SCMD devenita o organizatie paramilitara ce propaga anarhismul, comunismul, violenta si incita la crima (MOARTE FMI).
  P.S.4 Aceeasi intrebare si pentru dogaru – “colonelul “…

 10. hi..hi..hi.. says:

  Uita-te pe site.ul SCMD si vei intelege. Am fost facuti de rusine de tigani in toata lumea asta. Filiala Botosani se lauda cu preluarea in presa straina a imaginilor cu protestele militarilor. Iar imaginea relevanta este cu un TIGAN cu gura deschisa care latra sau urla. Subliminal, strainii ne-au mai dat o palma. Dintre toate imaginile cu militari au ales-o pe cea care de caracterizeaza – TIGANUL ROMANESC. Sunt fantastici strainii nostri, iar noi deosebit de prosti. Conteaza si cum ambaleazi un produs. Asadar, edificatoare pentru Romania este imaginea TIGANULUI S.C.M.D.-IST. Ha…ha…ha…

 11. LoremIpsum says:

  Daca nu as sti ca din SCMD fac parte numai ofiteri as putea sa afirm cu tarie ca acel individ este subofiter. Insa nu se stie, poate il identifica Schwartzkopff, poate este si unul dintre aceia care nu isi cunoaste limitele.
  Pe de alta parte daca ala nu este subofiter(ofiter nici nu se pune problema) si este doar un etnic romm, nu vad ce este rau ca doua grupari cu acelasi metehne sa faca o alianta.

 12. ELENA says:

  Va informez ca nu este nimic din ceea ce spuneti, ci este un coleg de-al nostru, colonel in rezerva.

 13. hi..hi..hi.. says:

  Asa arata un COLONEL al Armatei Romaniei ?! De asta suntem ceea ce suntem. Iar daca si intelectul ii rage la fel cu chipul, putem spune ca este bine ca mai supravietuim inca. Trebuia sa fi fost morti de multa vreme.

 14. LoremIpsum says:

  Vaaaaaai, nu imi vine sa cred Elena ca ala e colonel, normal, tot ce e mai prost, urat, nesimtit, etc. trebuie sa fie subofiter si daca se poate sa fie plutonier si pe deasupra si cu o pensie mai mare decat a cui stim noi

 15. Cristi says:

  @LoremIpsum
  Cu tot respectul cuvenit, dupa raspunsul dat se vede ca sunteti ofiter, unul dintre aceia pentru care un subofiter sau un soldat, indiferent de studii, ramane doar un subofiter, prin definitie sub nivelul unui ofiter. Vedeti domnule, oameni ca dvs. au fost primi impuscati in razboiae. De obicei din spate. DA, s-a gasit un las intre acei subordonati pe care i-a tratat ca pe niste sclavi sa o faca.
  Te deranjeaza faptul ca un adj.pr. are pensia mai mare decat un ofiter. Daca ai gandi putin ti-ai dat seama ca e logic. Principalul probabil a servit tara asta 40 de ani, in timp ce ofiterul respectv, doar 20. Dar sunt sigur ca ti-ai dat seama de asta. Crezi ca subofiterii sunt de vina ca ti-a dimnuat Oprea pensia? NU sunt ei te asigur. Dar… crede-ma mi-am pierdut prea mult timp cu tine sa-ti explic anumite lucruri pe care cu siguranta le cunosti dar le ignori cu buna stiinta. Mi-e scarba de asemenea ofiteri, nu-l cunosc pe Dogaru, dar cu siguranta, esti mai prejos ca el. Data viitoare cand vreu sa faci o comparatie intre un om si o categorie socioprofesionala gandeste-te de doua ori. Te-as saluta regulamentar, daca ar fi pentru mine o onoare sa te salut. Dar nu e!!
  Un subofiter…

 16. Schwartzkopff says:

  Poate ca este un colonel sau subofiter etnic rrom, indian, pakistanez… whatever. Dar nu asta este problema. Elena confirma mai jos cine este. Problema, in opinia mea, este ca se lasa manipulat.

 17. Schwartzkopff says:

  Unde este imaginea…??? vreau sa vad si eu.

 18. Schwartzkopff says:

  Perspicacitatea ta imi spune din ce tabara faci parte. Cum e vremea in Piata Universitatii?? Ai wireless??

 19. ELENA says:

  @ Schwartzkopff
  Pe pagina SCMD Botosani.

  @all
  Sa inteleg ca e o crima daca la … sa zicem 60 de ani nu mai aratam ca la 21 de ani cand, plini de entuziasm, terminam scolile militare si incepeam cariera de cadru militar.
  Oare zilele si noptile petrecute la instructie, la munci agricole, pe santiere, in poligoane, la aplicatii etc. nu isi spun ACUM cuvantul?

 20. Stelian P. says:

  Daca va adresati tuturor imi permit si eu un raspuns. Nu este o crima aspectul unui om dar de ce oare nu sunteti tot asa de saritoare in apararea celor care chiar mai sus sunt jigniti pe seama aspectului fizic. Ma gindesc la chiorul betiv dar si la botoasa din PE sau la handicapatul din fruntea CCR. Nu folositi aceleasi unitati de masura decit in tabara dvs. ?

 21. ELENA says:

  Cei despre care vorbiti NU SUNT COLEGII MEI. Mai mult, noua, rezervistilor, ne-au facut destul rau in ultimii ani si ne-au “impodobit” cu toate epitetele posibile! Si cu minciuni. Mai ales domnul.

 22. Stelian P. says:

  De ce vorbiti in numele tuturor rezervistilor, cine va da dreptul asta ? (“Mai mult, noua, rezervistilor, ne-au facut destul rau.”)

 23. ELENA says:

  Aveti dreptate. Imi cer scuze pentru asta. Numai ca nu ma refeream doar la cuantumul pensiei, ci si la luarile de cuvant in public!

 24. LoremIpsum says:

  Cristi imi pare rau ca ai inteles asta, nu sunt ofiter, a vrut sa fie o ironie la adresa celor care atunci cand vor sa faca o comparatie in sens peiorativ aleg tot timpul sa o faca pe seama subofiterilor.
  Am sa iti dau un exemplu de postare a lui Schwartzkopff intr-un topic care nu avea nici o legatura cu subofiterii:
  “Eu cred ca tu esti un subofiter (tot respectul pentru subofiterii care isi cunosc limitele) cu pensie de colonel… hai recunoaste. “
  Poate respectivul pe care i-a casunat d-lui Schwartzkopff era ofiter sau civil sau maistru, etc. insa a considerat ca e mai bine sa il compare cu un subofiter care a devenit sinonim in mintile unora cu tot ce este mai rau.
  Si cum poza impricinata trebuia sa arate tot ce este mai rau ……
  Poate vom intelege o data ca un om trebuie apreciat dupa ce face nu dupa cine este.
  Recent ministrul apararii a ridicat la gradul de colonel un consilier civil, oare toti coloneii din armata ar trebui comparati cu aceasta? Sau toti generalii comparati cu cei care sunt in puscarie sau judecati pentru coruptie si mita? Gandeste ce sintagme ar putea sa apara din aceste comparatii.
  Gradul militar nu iti asigura automat un grad mai mare de frumusete, inteligenta, bun simt, etc. cu cat este mai mare

 25. […] gradelor onorifice acordate unor civili de către fostul ministru Gabriel Oprea citesc în InfoMondo Militar următorul […]

 26. Schwartzkopff says:

  Nu e chiar atat de urat colegul dvs revoltat