Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cristian Diaconescu: România nu va achiziţiona, deocamdată, avioane multirol

Ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu, aflat în vizită oficială în Germania, a declarat într-un interviu pentru Reuters, preluat de Ziua că “actuala criză economică a complicat eforturile depuse de România pentru a cumpăra noi avioane militare multirol în locul MIG-urilor actuale”.
Cristian Diaconescu a mai afirmat că “această criză îngreunează demersurile României de a cumpăra avioane de luptă care să aducă forţa aeriană a ţării la nivelul standardelor NATO”.

“Nu mă aştept ca un proiect de asemenea dimensiune să fie demarat în viitorul apropiat. Momentan, nu există o decizie referitoare la achiziţionarea unor noi avioane de luptă”, a spus în încheiere Diaconescu.

Sursa: Ziua

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Cristian Diaconescu: România nu va achiziţiona, deocamdată, avioane multirol”

 1. DE CE BAL says:

  Din ciclul: nu cumparam avioane de lupta nici de la europeni, nici de peste Ocean. Asa cum a anuntat si domnul Geoana, dupa vizita peste Ocean. Noroc cu criza economica!
  Soarta pilotilor militari tineri? Sa treaca , la cerere, in rezerva, ca fostul lor sef, generalul Croitoru si sa se duca unde vad cu ochii, la CARPATAIR s.a.m.d.
  Si cand te gandesti ca noul sef al Fortelor Aeriene Romane este un fost slujbas, umil, in fosta escadrila prezidentiala a lui Nicolae Ceausescu!
  NATO doriti?
  Va dam seful potrivit, unul care nu plange dupa avioane noi.
  Ca tot nu au zburat nici de 1 Decembrie peste Arcul de Triumf.
  Vorba generalului Badalan. Ramanem o armata de…nisa. Cateva batalioane, trei fregate si unele elicoptere. Profesionistii cu ambitii pot pleca in zona privata. Restul – nu misca in front!