Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Croații renunță, pentru moment, la achiziția de multirol și își repară MiG-urile

Constrângerile bugetare se pare că a detrminat Croatia să renunțe, cel puțin pentru moment, la intentia de a achiziționa avioane multirol.
Se pare că această țară se va concentra pe modernizarea MiG-urilor 21 pe care le are în dotare.

Forțele aeriene croate au în dotare șase aparate MiG-21 bisD și alte patru MiG-21UMD. Pentru a ajunge la o componență echilibrată, croații ar mai avea nevoie de încă dou㠓simple, potrivit aviatiamagazin”.

În aceste condiții, croații au inceput să caute companii care ar putea susține un asemenea proces de modernizare cu un preț cât mai mic. Si au găsit două companii: Aerostar Bacău, din România, și SE Odessa Aircraft Plant, din Ucraina.

Românii sunt favoriți pentru că, în 2003, au fost contactați de croați pentru reparația capitală și modernizarea a opt aparate. …

 

Sursa: aviatiamagazin

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Croații renunță, pentru moment, la achiziția de multirol și își repară MiG-urile”

  1. szilard says:

    Or fi fost ei ”contractati”( de la Aerostar), dar ”modernizarile” au fost executate de israelienii de la Elbit.

  2. micutzul says:

    Daca bat palma cu ucrainenii , in urma modernizarii migurile vor semana mult cu SU 35!!

  3. szilard says:

    Scuze, am vrut sa zic ca o sa zboare Mig-urile croate cu ajutorul celor de la Aerostar, de retinut : croatii, in razboiul cu Serbia au folosit si avioane utilitare de tratat culturile agicole, la care le-au atasat mitraliere, acuma ce sa zic …