Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cum arată răspunsul Administraţiei prezidenţiale la o petiţie a unui colonel în rezervă

Prezentăm răspunsul dat de un consilier al Administraţiei Prezidenţiale la o scrisoare referitoare la proiectul noii legi a pensiilor şi a recalculării pensiilor speciale (Poliţie, Armată) adresată de Colonelul în rezervă Petru Flutur Preşedintelui României, Traian Băsescu.


“Domnule Petru Flutur, Scrisoarea adresată Preşedintelui României, Domnul Traian Băsescu, a fost citită cu atenţie şi consideraţie faţă de problematica expusă.

Totodată, dorim să precizăm, prin exemplul dat de Premierul Emil Boc, că pensiile foştilor angajaţi din Armată care sunt mai mici de 3.000 de lei nu vor fi diminuate în urma recalculării. “Pentru aproximativ 85% din cei care au pensii speciale – Poliţie, Armată prin excelenţă – nu se afectează cuantumul pensiei pe care îl au până în 30 milioane de lei vechi. Ceilalţi 15% care sunt cu pensii speciale şi care nu au la bază principiul contributivităţii, acolo vor scădea pensiile. Aşadar, cei cu pensii militare care au azi pensii în mână până la cifra de 30 de milioane lei vechi nu sunt afectate, iar, gradual, peste 30 milioane lei vechi are loc o diminuare a pensiei, în funcţie de pensia pe care o are în momentul de faţă şi de recunoaşterea de către stat a contribuţiei pe care a făcut-o, în sensul că statul a plătit pentru ei, în decursul timpului, o contribuţie la bugetul asigurărilor sociale”, a concluzionat Premierul în comunicate care au apărut de nenumărate ori în presă, pe care probabil deja le ştiţi în acest moment.

Cu stimă, Consilier de Stat, Gabriel-Cristian Piscociu”.

Constatăm că pentru prima oară Preşedinţia citează din cugetările şi comunicatele Guvernului (a se citi propagandă) şi nu invers.

Se pare că Armata şi-a pierdut până şi bruma de respect cuvenită din partea şefului statului, care s-a deplasat în Afganistan cu avion american şi a fost păzit inclusiv pe timpul ceremonialurilor militare de firme de mercenari occidentali.

sursa: Jurnalul Naţional

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Cum arată răspunsul Administraţiei prezidenţiale la o petiţie a unui colonel în rezervă”

 1. Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN says:

  Surprinzatorul raspuns al domnilui consilier de stat ridica cel putin cateva intrebari de bun simt:
  1. Oare domnul consilier are ceva notiuni juridice si o minima documentare in jurisprudenta europeana?
  2. A lansa idei fara temei juridic este propaganda,nestiinta sau manipulare si dezinformare?
  3. Precizati dupa ce criterii vor fi recalculate numai pensiile peste 3.000 lei? Dupa ureche, ochi frumosi sau coloana vertebrala in forma de L?
  4. Oare toti acesti activisti de partid cunosc litera si spiritul Constitutiei, al Declaratiei Universale a Drepturilor Omunlui, Conventiei Europene a Drepturilor Omului? Au auzit oare de principiul nediscriminarii al respectarii proprietatii private?
  5. Au auzit oare de drepturi compensatorii pentru ingradirea sau interzicerea unor pentru anumite categorii sociale?
  6. Cati dintre toti cei care sunteti atat de porniti impotriva militarilor ati jurat :
  ,,Jur sa nu-mi precupetesc singele si viata pentru a apara pamintul stramosesc, independenta si suveranitatea patriei”.D
  7. Daca tot clamati despre modernizare si reformarea statului Roman, atunci nu credeti ca trebuie sa incepeti cu dumneavoastra, ca la ramata – reformatii sunt lasati la vatra.
  PS : tare mult as dori sa stiu cate zile de armata adevarata au facut toti acesti mari “reformatori” si corul lor de aplaudaci?
  PS2. Tare mandri sunteti cand va laudati cu realizarile militarilor in teatrele de operatiuni! Oare cei care participa si-si risca viata in numele Romaniei nu sunt tot reprezentanti ai Armatei?

 2. Bure Bista says:

  Boc a facut armata la trupele de securitate. Altul?

 3. NELA BATIRU says:

  Sincer, daca as fi fost in locul celui care ar fi trebuit sa raspunda, decat sa dau un raspuns ca acesta, mai bine … tacere. Adica un minimum de decenta, vreau sa zic!

 4. schwartzkopff says:

  Dom’ presedinte, aveti nevoie de un consilier?? promit sa raspund petentilor mai corect gramatical si mai logic. Pe bune!

 5. georgica says:

  ai fi bun, la cat ii tii prtea(palma).

 6. schwartzkopff says:

  georgica fara frica,
  las-o usurel,
  de ma pun o lecutica,
  am sa-ti tai din pensiuca.
  :):) Base

 7. vasile says:

  O catastrofa raspunsul dat de Administratia Presidentiala la scrisoarea unui colonel in rezerva. Se spune in raspuns ca : “Pentru aproximativ 85% din cei care au pensii speciale – Poliţie, Armată prin excelenţă – nu se afectează cuantumul pensiei pe care îl au până în 30 milioane de lei vechi. Ceilalţi 15% care sunt cu pensii speciale şi care nu au la bază principiul contributivităţii, acolo vor scădea pensiile. Aşadar, cei cu pensii militare care au azi pensii în mână până la cifra de 30 de milioane lei vechi nu sunt afectate, iar, gradual, peste 30 milioane lei vechi are loc o diminuare a pensiei, în funcţie de pensia pe care o are în momentul de faţă şi de recunoaşterea de către stat a contribuţiei pe care a făcut-o, în sensul că statul a plătit pentru ei, în decursul timpului, o contribuţie la bugetul asigurărilor sociale”, citat din Boc. Acum s-a modificat schimbarea,adica numai pensionarii care iau in mana pana la 30 de milioane de lei, asa cum ii place lui Boc sa spuna, nu 3000 de lei ci 30 de milioane, dar care au vechime de 35-37 de ani de munca, nu li se vor afecta pensiile. Ceilati, cu 25-27 sau 29 de ani in serviciu, vor fi afectati zdravan la pensii. Ce minciuna ordinara a provaduit Boc. Se mai spune in raspunsul scrisorii AP, tot citat din Boc, “Ceilalţi 15% care sunt cu pensii speciale şi care nu au la bază principiul contributivităţii, acolo vor scădea pensii” adica ceilati 85% au contribuit la fondul de pensii, numai cei 15 % nu au contribuit. Acest principiu al contributivitatii nu a existat niciodata in armata, de unde l-a scos Boc sa ni-l aplice retroactiv.