Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cum arată rectificarea bugetară la MApN

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a declarat sâmbătă, după efectuarea rectificării bugetare de către Guvernul României, că Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va putea plăti integral salariile angajaţilor săi până la sfârşitul anului.

MApN nu va primi bani la rectificarea bugetară, conform proiectului de Ordonanţă de Guvern, însă îşi va reorganiza fondurile actuale, astfel capitolele cheltuieli de personal şi asistenţă socială vor avea mai mulţi bani, însă se vor tăia bani de la bunuri şi servicii sau cheltuieli de capital.

În urma reorganizării propriilor fonduri, capitolul “Cheltuieli de personal”, din care se plătesc salariile şi sporurilor personalului din MApN, va primi în plus suma de 140.479.000 de lei.

De asemenea, suma de 25.000.000 de lei va fi redirecţionată pentru suplimentarea bugetului de la “Asistenţa socială”.

De la celelalte capitole bugetare s-au luat bani pentru a acoperi necesarul pentru plata salariilor şi sporurilor personalului din Ministerul Apărării. Cel mai afectat a fost bugetul de la “Cheltuieli de capital”, care a fost redus cu 78.800.000 de lei, în timp ce de la capitolul “Bunuri şi servicii” au fost tăiate 65.679.000 de lei. De asemenea, MApN a redus cu 21.000.000 de lei şi bugetul necesar transferului personalului între unităţi ale administraţiei publice.

Guvernul a rectificat la începutul lunii aprilie, prin Ordonanţă de Urgenţă, bugetul adoptat la începutul acestui an, MApN pierzând atunci aproximativ 700 de milioane de lei.

Reducerea bugetului a dus la decizia, de la mijlocul lunii mai, a conducerii Ministerului Apărării Naţionale, de a amâna temporar plata unor sporuri către angajaţi, printre aceste sporuri numărându-se sporul de radiaţii şi de confidenţialitate. Sporul de confidenţialitate este de până la 15%, iar cel de radiaţii de până la 10 procente. Ulterior, Stănişoară a revenit asupre hotărârii, după ce şi Traian Băsescu a recomandat acest lucru.

Totuşi, ministrul Apărării Mihai Stănişoară a declarat pe 19 mai, în cadrul audierilor de la Camera Deputaţilor, că este încrezător că Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va fi principalul beneficiar în cazul unei rectificări bugetare pozitive. Potrivit ministrului, economia dădea semne că îşi revine, astfel încât “se aşteapta la o rectificare pozitivă a bugetului, în vară”.

sursa: NewsIn

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Cum arată rectificarea bugetară la MApN”

  1. OBAMA says:

    Domnul Stanisoara – o gluma trista.

  2. parablue says:

    am avut o clipa impresia ca nu tot capul pestelui (citeste MApN) este depreciat…! lucrurile stau mai rau decat ne-am imagina in zilele noastre de mare dezamagire !

  3. O C V ST says:

    Se pare ca singura solutie este sa vina un doctor de UNAP la MApN; fiind si femeie reuseste pe ce minister pune mana sa-i creasca bugetul.