Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cum îi priveşte Gitenstein pe militarii români

Acum că i se apropie mandatul de sfârşit în România, Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti, nu mai pridideşte cu laudele la adresa românilor.
Astfel, cu prilejul ceremoniei care a marcat împlinirea a 10 ani de la invitarea ţării noastre de a deveni membru NATO, Mark Gitenstein a afirmat că “rolul României ca aliat al Statelor Unite a fost consolidat de relaţiile dintre militarii români şi cei americani, care sunt precum fraţii şi surorile”.

“Cred că rolul dvs. ca aliat al SUA a fost consolidat de relaţiile dintre militarii români şi cei americani, la nivel personal. (…) Acum câţiva ani am participat la un exerciţiu de antrenament pentru trimiterea de trupe în Afganistan. La acel moment, România avea comanda asupra unei echipe de militari americani şi i-am întrebat pe militarii noştri dacă se simt confortabil sub comandă română, iar un tânăr soldat mi-a spus că şi-ar pune viaţa în mâinile lor (ale militarilor români – n.r.)” a spus ambasadorul SUA, citat de AGERPRES.

“Militarii americani şi cei români sunt într-adevăr ca fraţii şi surorile şi sunt gata să lupte şi să moară alături pentru a ne atinge cauza comună şi scopurile bilaterale. Aceasta este măsura unei alianţe”, a mai spus ambasadorul.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Cum îi priveşte Gitenstein pe militarii români”

 1. VASILE says:

  CA SI PONTA , NISTE INFRACTORI FISCALI IAR BASESCU&BOC , DEJA NE-A DESFIINTAT CA FIIND O ARMATA DE “NESIMTITI”

 2. Mormony says:

  Mai bine taceai si nu te intrebam de ce trebuie sa fie romanii in ”teatre”, de ce sa cheltuiasca Romania pentru obiectivele altora, care nici nu apreciaza ce facem noi si ne trateaza ca pe niste slugi din filmele alea cu sclavi negri ! Dar nu ar fi mai bine ca ”fratia” asta intre militari sa se instaleze si intre studentii, oamenii de afaceri, oamenii de cultura etc. din ambele tari ? Sau nu intereseaza decit militarii, fiindca ei sint utili la atingerea unor obiective urmarite de licurici ? Ma rog, e prea complicat pentru gitenstain !!!!!

 3. LICA says:

  Ai inteles ceva sau nu? Niciodata militarii nu trebuia sa fim instigati de propriul stat sa fim nemultumiti si sa ne faca sa oracaim pe aici spre satisfactia armatei ruse, bulgare, maghiare sau iraniene, a diverselor servicii sau organizatii ostile Romaniei. Este ca si cum un rege si-ar ucide propriile garzi si apoi, atacat de regatul vecin, striga cu disperare tot la propriile garzi sa il apere. Totul trebuia facut astfel incat niciodata statul sa nu isi piarda increderea si loialitatea propriilor militari, intrucat niciodata nu se stie cand statul are nevoie de ei. Chestiile astea cu 50%, AC etc. trebuiau sa fie nimicuri legislative pentru un stat responsabil, din pix se rezolvau toate fara tam-tam si fara multa reclama. Mai ales ca nimicurile ii afecteaza si pe militarii activi, deci si ei si-au pierdut increderea si loialitatea fata de statul roman. De aceea spun ca statul roman are o bresa in sistemul de securitate nationala destul de urata si pe care nu o astupi cu gura si lozinci politice. Nu cred in teroriile conspiratiei, dar aceasta bresa pare sa fie facuta cu intentie, si sunt destul de sigur ca va fi urmata de ceva si mai rau. De ce ai vrea sa creezi o astfel de bresa intr-un stat? Nu cumva in vederea pregatirii unei actiuni de tip Kosovo fapt pentru care armata acelui stat te cam incurca, fapt pentru care mai intai o decimezi si abia apoi faci ca in Kosovo?
  Nu e bine ce s-a intamplat si ce se intampla, don’ S………… P!

 4. szilard says:

  Frare frate. dar brinza e pe bani.
  Si surioarele in bune la suflet, pe dolari.