Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cursuri de formare subofiteri pe filiera indirecta

In conformitate cu Metodologia de organizare a procesului de recrutare, selectionare, admitere si desfasurare a cursurilor de formare a subofiterilor in activitate, pe filiera indirecta si repartitia absolventilor in functii in anul de invatamint 2010 – 2011, soldatii, gradati voluntari pot deveni subofiteri.

In perioada 12 iulie – 13 august, Birourile Informare Recrutare din toata tara, recruteaza candidati pentru cursurile de formare a subofiterilor in activitate, pe filiera indirecta.

La aceste cursuri pot participa si civilii din cadrul si din afara Ministerului Apararii Nationale, numai pentru armele /specialitatile: muzici militare, sanitari si constructii.

Criteriile specifice care trebuie sa le indeplineasca, candidatii;

– sa aiba virsta de cel mult 30 ani impliniti in anul 2010;

– candidatii care provin din rindul civililor din cadrul si din afara Ministerului Apararii Nationale trebuie sa aiba studii/competente profesionale corespunzatoare armelor/specialitatilor militare pentru care se organizeaza cursul de formare, conform reglementarilor in vigoare;

– pentru serviciul medical sa fie absolvent al invatamintului postliceal de specialitate, cu certificate de absolvire/de competenta profesionala pentru specializarea de asistent medical generalist.

Pentru aceste cursuri se va sustine admitere.

Mai multe informatii cu privire la procesul de recrutare, selectie, admitere si desfasurare a cursurilor se pot obtine de la Birourile Informare Recrutare din intreaga tara.

sursa: Ziarul de Vrancea

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

11 Responses to “Cursuri de formare subofiteri pe filiera indirecta”

 1. ion says:

  Filiera indirecta este cea mai proasta solutie in privinta managementului resurselor umane.Cei putin mai in varsta stim ce s-a intamplat in anii 70 cu angajari de ofiteri si subofiteri pe filiera indirecta.Au fost ,in cea mai mare parte,o calamitate pentru unitati si in cativa ani au fost trecuti in rezerva pentru incompetenta si indisciplina. Grav era ca influentau prost tinerii absolventi de scoli militare.Nu faceti asa ceva,sunt economii pe termen scurt,dar consecintele negative vor fi pe termen lung. Scoala militara este cea care formeaza miliitarii de cariera,in rest…povesti…intrebati comandantii de unitati si ve-ti avea raspuns.

 2. Johnny says:

  Nu spune oare biroul informare recrutare si ca salariul va fi de 1100 de lei cu taierile astea? Asta daca mai ajunge la 1100. La sgv deja scade sub 1000 asa ca………vai mama ei armata. Daca in 3 luni noi scoatem cadre militare va dati seama ce promovam in Romania: nonvaloarea .
  Domnilor din conducerea ministerului, am vazut ca mai cititi pe aici. Domniile voastre chiar nu va luati de grija? Cum faceti dumneavoastra sai institutia militara diferenta intre un subofiter cu doi ani de scoala si unul cu 3 luni? Cum faceti dumneavoastra diferenta intre un ofiter cu 4 ani de scoala si unul cu 6 luni? Asta ca sa nu mai intreb cum ii deosebiti pe cei din academia tehnica militara care fac 5 ani. 5 ANI domnilor, asta daca nu au si un liceu militar, deci 9 ani de scoala militara. Dupa 9 ani ii puteti compara cu ofiterii cu 6 luni?
  Probabil ca diferenta se vede clar : cei cu scoala militara fac si treaba asa ziselor cadre militare provenite pe cai neortodoxe.
  Domnilor, incetati odata cu promovarea non valorii.
  Dupa ce ca armata a ramas cu o mana de oameni si pe acestia ii facem la apelul bocancilor, ii platim fara sa faca nimic, in conditiile in care militarii din afganistan mor pe capete din cauza slabei dotari.
  Oare cati morti trebuie sa mai avem ca sa realizati acest lucru? Pana si amaratilor astora care pleaca la moarte permiteti sa li se taie salariile. De ce nu plecati domniile voastre macar o luna acolo?
  De ce se fac diferente intre subofiteri si ofiteri la diurna?Daca diurna este aceeasi in tara, de ce nu este aceeasi si afara?
  V/am dat doar cateva exemple prin care domniile voastre, din scaunele in care ati ajuns promovati ura intre cadrele militare, fie ei ofiteri sau subofiteri. Usor ,usor valoarea corpului de cadre dispare si asta o vedeti in ochii opiniei publice.
  Mare pacat si acest pacat va apartine dumneavoastra. Sa va parafrazez: Asa sa va ajute Dumnezeu……….

 3. micutzul says:

  Domnilor responsabili cu resursele umane, ceea ce a scris ION mai sus este perfect adevarat. Nu trebuie sa ajungeti sa confundati meseria de militar cu alta meserie. Aici primordiale sunt inteligenta, disciplina, respectul, rigoarea militara, etc. Toate acestea se deprind in timp, nu pot fi primite odata cu brevetul de ofiter….Da , poti sa iei un ofiter sa/l faci profesor sa zicem de istorie, dar nu poti sa iei un profesor sa/l faci ofiter de Rd.Lc.
  Daca aveti nevoie periodic, de o anumita specialitate la cadre militare, faceti mobilizari ca in trecut si aveti pregatita rezerva armatei. Nu stiu de ce dar am impresia ca va bazati prea mult doar pe activi , iar rezerva a/ti lasat/o pe tusa total. In caz de conflict, credeti ca Romania v/a face fata doar cu activii ?..

 4. micutzul says:

  @ CONTINUARE CA AM UITAT

  Sper din tot sufletul ca cei care sunt la conducerea armatei in aceste momente , nu se gandesc la injosirea invatamantului militar pentru a pune o sleahta mana pe terenurile si cladirile Institutiilor de Invatamant Militare.
  Domnule Fratila , circula un zvon cum ca zilele Poligonului de la Cap Midia sunt numarate. Va rugam sa explicati aceasta situatie.
  Conducerea armatei sa/si vada de treaba si sa ceara vehement bugetul pe care il merita acest minister . Aceasta este una din treburile de baza cu care ar trebuii sa se ocupe ei..

 5. Terentius The Younger says:

  @micutzul: sa nu uitam Muzeul Aviatiei. Domnul Fratila, ce ne poate spune despre chestiune, ca am vazut ca citeste (mai si intervine) pe acest blog?
  In alta ordine de idei, domnilor nu este elegant felul cum v-ati adresat comandorului Fratila, la articolul cu blondele. Parerea mea.

 6. indisciplinatu says:

  Filiera indirecta????….o gluma proasta….sunt ofiteri in armata care nu au o zi de instructie militara si cu toate astea au fost activati din simpli civili tupeisti sau cu pile mari de tot!!!!
  Sunt purtatori de uniforma si atat!!!

 7. BTZ says:

  sunt de acord cu voi,dar nu trebuie bagati in aceeasi oala cu totii…ar fi discriminare:))fiecare merita sansa lui,restul…oameni vor judeca dupa actiunile lor

 8. micutzul says:

  @ BTZ

  Daca un barbat isi schimba sexul, ce sa fac eu, sa/i acord aceeasi sansa ca si la o tipa tare ? ( Daca mai am eu sanse ). Nu, frate vrei sa fii militar, te duci si faci scoala de militari. Ce , daca eu vreau sa fiu in trupele speciale , ma duc si ma cer in ele ? Cand iti alegi ca meserie razboiul, nu mai este vorba de sansa, ci de pregatire. Altfel esti doar o bucata de carne intr/o lada..

 9. cip says:

  soldatii nu mai au echipamente bune,toate sunt cusute si tocite.cand se dezbate problema asta primim raspunsul ‘se rezolva’.s-a dus de rapa armata romana.

 10. mapn says:

  tehnica militara a romaniei este la pamant.nu am fost in stare sa cumparam armament pentru dotarea fregatei,ci am imprumutat de la olandezi.