Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Dacă-şi recunosc vina spionii Moscovei ar putea fi doar expulzaţi în … Rusia

Pentru a evita declanşarea unor procese de durată în Statele Unite, autorităţile federale americane negociază cu avocaţii suspecţilor de spionaj în favoarea Moscovei o înţelegere care le-ar putea permite acuzaţilor să se întoarcă în Rusia.

Acordul ar presupune ca persoanle acuzate de spionaj să îşi recunoască vinovăţia pentru mai puţine capete de acuzare sau acuzaţii pasibile de pedepse reduse, urmând în schimb să fie deportate în Rusia sau să li se permită să revină la Moscova.

În cazul în care acordurile judiciare vor fi încheiate, acuzaţii ar putea primi o serie de beneficii legale, iar guvernul ar evita o serie de procese de durată.

Cei zece suspecţi se află în custodia autorităţilor americane, fiind acuzaţi de intenţie de a acţiona ca agenţi ai unui guvern străin, iar o parte dintre ei sunt acuzaţi şi pentru intenţie de spălare de bani. Opt dintre suspecţi riscă pedepse de până la 25 de ani de închisoare.

Procurorii nu i-au acuzat însă pe cei zece pentru transmiterea de informaţii clasificate către Rusia, însă înţelegerile cu avocaţii lor ar permite autorităţilor americane să evite procesele în cursul cărora ar putea fi compromise tehnici de obţinere a informaţiilor şi care ar afecta şi relaţiile diplomatice cu Rusia.

sursa: The New York Times

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.