Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Dacian Viper 2012 – exerciţiu bilateral româno-american

Exerciţiul bilateral româno-american Dacian Viper 2012 se desfăşoară, în perioada 6-16 august, la Flotila 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

La acest exerciţiu participă aproximativ 200 de militari români, piloţi şi personal tehnic, cu şase aeronave MiG-21 LanceR, un elicopter IAR 330 Puma aparţinând Flotilelor 71 şi 86 Aeriene, precum şi 150 de militari ai Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, cu opt aeronave F-16 şi o aeronavă KC-135.

“Dacian Viper 2012 are ca principal obiectiv antrenamentul comun al piloţilor, personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian şi ofiţerilor de stat major în condiţii reale, pentru planificarea şi executarea unor misiuni de zbor în formaţii mixte, dar şi cu echipaje mixte româno-americane”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

 

 

Sursa: comunicat de presă MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.