Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“Dacian Viper 2014″ – exerciţiul româno-american

Dacian Viper 2014. foto mia.mkÎn perioada 10-17 aprilie, la baza militară de la  Câmpia Turzii se desfăşoară exerciţiul bilateral româno-american “Dacian Viper 2014″.
La execiţiu urmează să participe peste 200 de militari români, piloţi şi personal tehnic, cu aeronave MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriană şi aproximativ 250 de militari ai Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, cu avioane F-16.

Obiectivul principal al exerciţiului este “ridicarea nivelului de pregătire prin instruirea într-un mediu multinaţional, dezvoltarea cooperării şi îmbunătăţirea interoperabilităţii dintre armatele unor ţări membre ale NATO, precum şi exersarea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor în comun cu partenerul american”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

“Dacian Viper”, care este la a patra ediţie. El s-a mai desfăşurat la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii în anii 2006, 2008 şi 2012, având ca principal obiectiv antrenamentul în comun al piloţilor, personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian şi ofiţerilor de stat major în condiţii reale, pentru planificarea şi executarea unor misiuni de zbor în formaţii mixte, dar şi cu echipaje mixte româno-americane.

Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de desfăşurare şi este inclus în planul ce prevede principalele activităţi ale Statului Major al Forţelor Aeriene.

Sursa: comunicat al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to ““Dacian Viper 2014″ – exerciţiul româno-american”

  1. Daca nu pica vre-un Mig-21 e mare minune…