Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

David Petraeus a preluat oficial conducerea CIA

David Petraeus noul sef al CIA

Generalul american (rz) David Petraeus a depus la Casa Albă în faţa vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, jurământul în calitate de director al Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA).

David Petraeus are 58 de ani şi o carieră militară de 37 de ani.

Preşedintele Barack Obama l-a desemnat pe Petraeus la conducerea CIA în contextul unor schimbări majore la nivelul echipei sale de securitate naţională, în urma cărora Leon Panetta a renunţat la şefia CIA pentru a prelua portofoliul apărării de la Robert Gates, care s-a pensionat.

Petraeus este recunoscut pentru rolul decisiv pe care l-a jucat în războiul din Irak, dar şi pentru că a pus în mişcare noua strategie a lui Obama pentru Afganistan, menită să estompeze elanul insurgenţei talibane şi să stabilească şi cadrul pentru o retragere graduală a trupelor americane.

sursa: White House

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.