Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

De la reduceri de 18.000 de poliţişti şi jandarmi la înfiinţarea poliţiei rurale

Traian Igas - un profesionist care modernizează Poliţia Română

Potrivit ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, în aproximativ trei luni se va implementa conceptul de “poliţie rurală”.

Igaş consideră că aceasta este una din modalităţile de modernizare a activităţii poliţieneşti.

Declaraţia a fost făcută sâmbătă, 28 mai, la Băile Felix, după cea de-a patra reuniune a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România.

Bineînţeles Igaş a lămurit audienţa explicând că e vorba doar despre un concept: “Astăzi am dezbătut o problemă de interes local, anume reorganizarea poliţiei rurale. Este doar un concept, pentru că nu am luat încă o decizie, dar prinde deja contur şi cred că, cu mici ajustări, el poate fi implementat într-o perioadă relativ scurtă, de aproape trei luni”.

Şeful IGPR, Liviu Popa, a prezentat conceptul de poliţie rurală pentru fiecare judeţ în parte, simulările care s-au făcut în fiecare judeţ şi zonă din judeţ, unde sunt evenimente deosebite şi o activitate mai intensă din punct de vedere operaţional.

Ministerul condus de Igaş se confruntă cu o gravă criză administrativă şi de imagine la baza căreia stă chiar neputinţa ministrului de a manageria eficient instituţia. Recent, Parlamentul a respins propunerea MAI de a disponibiliza 18.000 de poliţişti şi jandarmi.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “De la reduceri de 18.000 de poliţişti şi jandarmi la înfiinţarea poliţiei rurale”

  1. parablue says:

    Mare bandit, tâmplarul ăsta…
    Asadar, acarul paun va fi comunitatea locala , in cârca careia va fi pusă cheltuiala înființării și funcționării acestei structuri !