Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

De ziua ei Intendenţa prezintă noutăţile în domeniu

Prezent la emisiunea radio “Actualitatea militară” de la Radio România Actualităţi din 1 februarie, cu ocazia zilei Intendenţei Militare, şeful Serviciului Management Resurse Materiale din Direcţia Logistică a Statului Major General,
colonelul Dan Lăpădat, a precizat care sunt realizările armei din care însuşi ministrul Apărării face parte.

Despre hrănirea în Armată

Armata continuă să se pregătească pentru implementarea unui nou concept de hrănire în această perioadă. (al câtelea în ultimii ani?). “A luat fiinţă Societatea Comercială Roaring Catering, prin care s-a abordat un segment foarte important de hrănire, hrănire a efectivelor de elevi şi studenţi, şi cursanţi. Este o preocupare de a dezvolta un nou concept de hrănire şi anume, al hrănirii în sistem catering. Dorim atragerea la masa a personalului armatei şi nu înscrierea obligatorie.”

Despre echiparea în Armată

Se introduce ţinuta de oraş pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti. Probabil încercarea are peste 10 ani vechime.

Lepădat afirmă că “am dezvoltat conceptul de acordare al drepturilor de echipare pentru elevii şi studenţii din instituţiile de învăţământ, prin norme specifice pe durata de şcolarizare”.

Pentru caderele militare s-a introdus ţinuta de gală, de culoare neagră, cu smoking bleu şi papillon. Nu a precizat dacă se va distribui generalilor în retragere pentru folosirea în campanie electorală.

Potrivit lui Lepădat “în preocupările noastre se află Regulamentul uniformei militare din Armata României, prin care se doreşte o delimitare foarte clarăa uniformelor şi a modului de purtare a acestora.

Colonelul nu a uitat să precizeze care este marea realizare în domeniul intendenţei şi bineînţeles să mulţumească, (a devenit o obişnuinţă obligatorie) strategului militar care se preocupă personal şi necontenit de orice se întâmplă în Armată: “Un punct forte câştigat în această perioadă, bineînţeles, cu ajutorul conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi în special a domnului ministru al apărării naţionale, este introducerea ţinutei de oraş pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti”.

Asta ca să fie clar pentru oricine cine lucrează şi pentru cine se lucrează.

sursa: Radio România Actualităţi

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “De ziua ei Intendenţa prezintă noutăţile în domeniu”

 1. ursu says:

  Il cunosc pe si pe el si pe ea (Lapadat) de la J4. Daca tipul asta a ajuns sef de directie, inseamna ca armata s-a dus dracului. Vai de mama noastra!!!

 2. arti78 says:

  Aia cu hranirea merg si in aplicatii? Se duc ei pe camp sa duca mancarea ? Haida, deh ! Apropos, daca apare regulamentul uniformei miliatre, anuntati-o si pe Eba !

 3. Plano10 says:

  Avem si decizii de revizuire anulate de Tribunal
  Sentinta nr 5886/ 15 12 2011 a Tribunalului Timis

 4. Stelian P. says:

  La 15.12.2011 aparuse in MO Decizia ICCJ de respingere a RIL precum si Decizia DEDO prin care s-a stabilit că reducerile salariale de 25% din sectorul bugetar sunt legale ?

 5. Stelian P. says:

  Erata:
  Decizia CEDO

 6. iceparu says:

  PLANO 10@te rog sa faci cunoscut numarul dosarului .Mutumesc anticipat.

 7. Dragos Icleanu says:

  A trebuit sa treaca 20 de ani ca sa inteleaga Directia logistica si decidentii ministerului ca externalizarea hranirii ete o afacere de care au profitat firmele multora si ohranire proasta a militarilor. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Interesant este incat timp se va face hranirea prin RoarmyCatering, ca se ating multe interese.Dragos Icleanu

 8. BOBO says:

  Oare de ce cadrele militare nu mai poartă ţinuta de oraş decât la ceremonii şi festivităţi ? Stimaţi colegi, haideţi să fim mândri de profesia pe care o avem !