Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

De Ziua Victoriei – calendar cu nazişti, în loc de militari sovietici victorioşi

Designerul unui calendar realizat cu ocazia Zilei Victoriei, la Perm, în Rusia, a inserat fotografii cu soldaţi nazişti în loc de militari sovietici, pentru că “erau mai colorate” (sic)!

Calendarele au fost împărţite veteranilor din cel de al Doilea Război Mondial, care, fireşte, au fost indignaţi.

Dintre cele şase fotografii de pe una dintre pagini, două erau cu soldaţi sovietici şi patru cu nazişti. În centrul unui colaj dedicat împlinirii a 65 de ani de la victoria URSS asupra Germaniei naziste apare un soldat de pe posterele de propagandă ale SS. Sub el, o compilaţie de fotografii din arhivele germane, printre care un tanc sovietic capturat de nazişti.

“Este o blasfemie”, a declarat Aleksandr Sergheiev, preşedintele asociaţiei veteranilor din Perm.

Potrivit editurii care a realizat calendarele, designerul a decis că “pozele clientului nu sunt suficient de colorate şi a găsit altele pe internet”.

Editura a subliniat că a fost vorba de o simplă greşeală şi, la rândul său, a acuzat veteranii pentru că nu au verificat cu atenţie calendarul, înainte ca acesta sa fie multiplicat.

Noi suntem tineri, nu am cunoscut războiul, nu ştim cum arătau soldaţii nazişti!“, ar fi spus Svetlana Somov, director al editurii.

Sursa:  Realitatea


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.