Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Debut de misiune pentru militarii focşăneni în Afganistan

Vineri, 3 iulie, în baza Lagman din Qalat, Afganistan, a avut loc ceremonia de predare-primire a misiunii între Batalionul 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi” – Viperele Negre – din Predeal şi Batalionul 280 Infanterie Mecanizată din Focşani.

Ceremonia militară a început cu un moment de reculegere în memoria militarilor căzuţi la datorie în Afganistan.

În discursul său, generalul de brigadă John Nicholson a apreciat activitatea desfăşurată de “Viperele Negre” în cele şase luni de misiune şi le-a transmis militarilor Batalionului 280 Infanterie, aflaţi la cea de-a doua misiune în teatrul de operaţii din Afganistan (prima in 2004), mult succes în acţiunile viitoare.

Guvernatorul provinciei Zabul le-a mulţumit militarilor Batalionului 21 Vanatori de Munte pentru sprijinul acordat populaţiei afgane şi menţinerea unui climat de securitate în provincie.

Felicitări “Viperelor Negre” pentru modul strălucit în care şi-au îndeplinit misiunea într-o peroadă foarte fierbinte şi mult succes “Fiilor Vrâncioaiei” în noua încercare. Fie ca Dumnezeu să vă aducă pe toţi teferi acasă.

 

Şi o mică dedicaţie muzicală

 

 

 

 

 

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Debut de misiune pentru militarii focşăneni în Afganistan”

 1. DE CE BAL says:

  Succes militarilor focsaneni in cea de-a doua misiune in Afganistan!
  Videoclipul realizat cu baietii nostri de la Viperele Negre, prin grija maestrului Gabi Cobasnian, este superb. Felicitari celor care l-au realizat!

 2. OBAMA says:

  Furtul de identitate, fie ea si mimata cu pseudonim, intr-un spatiu electronic, cum se numeste? Alt bal?…

 3. DE CE BAL says:

  Salutari din Washington DC! Succes, baieti in Afganistan!
  Pentru OBAMA: Ma asteptam la ceva consistent pentru militarii nostri din Zabul, maestre, si la o apreciere obiectiva, daca se poate, despre videoclipul dlui Cobasnian. :)

 4. OBAMA says:

  Pentru D.C. BAL:
  K.I.S.S. – IF YOU KNOW…

 5. DE CE BAL says:

  OBAMA, suntem oarecum de aceeasi parte a baricadei, desi eu sunt la aceasta ora in Washington DC, iar dumneata in vizita la Moscova, la Medvedev :). Va inteleg premonitia (cu decembrie 2009) si paralela cu 1989, legat de soarta ofiterilor care nu au fost avansati atunci, iar acum aceeasi categorie de personal nu primeste sporurile. Problema nu e atat la Boc, cat la actuala conducere a armatei, si ma refer la militari (ptr ca civilii din frunte nu au nici o putere, sunt ghidonati de marinerul Marin si ai lui ciraci). Acesti indivizi fara coloana vertebrala au adus armata – acea armata in care demnitatea si onoarea ar trebui sa fie la loc de cinste – in aceasta situatie, prin coruptie si obedienta, pentru a-si apara scaunele si soldele babane. Asta e realitatea, OBAMA, si o cunosti f bine. :-(

 6. OBAMA says:

  Ne desparte doar identitatea falsa pe care, cu intentii obscure vad ca persistati sa o promovati.

 7. DE CE BAL says:

  Mister OBAMA, pana la un punct sunt de acord cu anumite pcte de vedere pe care le postati aici. Vad, insa, ca invidia si anumite frustrari care va framanta (piperate cu atacuri la persoana asupra unor persoane care, in opinia dvs, v-ar fi facut rau cat erati in activitate) le promovati mult prea subiectiv pe forum. Spuneam ca suntem oarecum de aceeasi parte a baricadei, desi ne despart 7 ore de fus orar. Va respect opiniile si pe multe vi le sustin si, de aceea, nu o sa va mai raspund.