Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Declaraţia zilei privind recalcularea pensiilor militare: generalul Mihail Popescu

general (r) Mihail Popescu

“Pensionarii militari, care n-au jignit niciodată armata, nu-l mai cred pe ministrul Apărării, Gabriel Oprea, din două motive: odată că a minţit prea mult şi în al doilea rând că nu are argumente prin care să convingă militarii că el are dreptate”.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

24 Responses to “Declaraţia zilei privind recalcularea pensiilor militare: generalul Mihail Popescu”

 1. Barzaune says:

  don General sunteti Total pe dinafara. macar mai cititi si dvs. presa+internetul

 2. Valentin says:

  Stimati domni/colegi, ce s-a intamplat cu actiunea din 24.01? Sindicatul a schimbat total planul, incepeam la 12.00 in P-ta.Victoriei,acum la 10.00. in P-ta Revolutiei, era un mars,acum pleaca doar delegatii, veneau colegii din provincie,acum stau in fata Prefecturilor…etc.Ce-i cu haosul asta,poate cineva sa lamureasca treburile astea???

 3. m.c says:

  Cum sa-l mai credem?Nu vedeti ca aplica regula dezbinarii?.Acum ii asmute pe activi impotriva pensionarilor.Ei muncesc pt . noi .daca nu eram ,nu munceau.Acum am o pensie mai mica decit a plutonierului de companie pe care l-am avut si cu care intimplator suntem aceiasi promotie. Numai ca eu am facut academia,si am ajuns sef de sectie ,colonel, iar el a ajuns la gradul de plutonier adjutant si am iesit la pensie de pe functii diferite din unitati diferite in aceiasi perioada.FARA COMENTARII

 4. Valentin says:

  @D-nul col. ing.Voinea Ce se intampla cu actiunea, s-a speriat Sindicatul si am trecut pe o linie secundara?Macar sa fim anuntati si sa protestam alaturi de alte categorii sociale/sindicate sau pe cont propriu/grupuri de prieteni,persoane,rude,vecini,etc.Daca asa se vor rezolva si marile actiuni in justitie,chiar ca-i de tot rahatul(scuze pentru sensibili) acest sindicat!

 5. cosmin says:

  Domnul general putea sa faca ceva mai mult pentru subordonati , atunci cand era in functie. Si toti cei care au fost in aceleasi pozitii inalte in armata .
  Nu intamplator am ajuns aici .
  Iar atunci cand apare la televizor , sa se comporte caun militar si nu caun membru de partid .

 6. eu says:

  Sansa lui ca l-am avut si pe tov. Marin, altfel ramanea cel mai prost sef SMG din istorie…asa, de pe locul 2, iti tot vine sa latri.

 7. indisciplinatu says:

  Nu mai comentati,..treceti la contestarea fluturasilor de pensie, a deciziilor (pentru cine are) in instanta si/sau la casa de pensii…timpul se scurge in defavoarea fiecaruia dintre noi!
  Bafta si rabdare!!!!

 8. aditoader says:

  @ m.c
  20 Ianuarie 2011 la 8:05 pm

  Va inteleg supararea dar nu inteleg care este vina subofiterului? Erati mai fericit daca acestuia i se recalcula pensia la valoarea totala de 300 lei?
  Eu cred ca multi dintre noi omit sau nu isi dau seama de un lucru esential: indiferent cat de mare sau mica, lunga sau scurta, lata sau ingusta era pensia militara sau civila acordata, in conformitate cu prevederille legale (inclusiv legea 119), recalcularea acestora trebuia sa se faca pornind de la cuantumul aflat in plata la data recalcularii. Daca in urma recalcularii rezulta o pensie mai mica, trebuia sa se acorde valoarea aflata in plata inainte de recalculare. Daca rezulta un cuantum mai mare, se acorda acesta. In niciun caz, in urma recalcularii pensia nu trebuia sa scada. Restul sunt basme. Si nu cred ca este benefic sa facem comparatii de genul celor spuse de dvs. Cu respect!

 9. akord75 says:

  @aditoader
  Va dau perfecta dreptate.probabil ca si cei cu mai multa cultura gandesc tot la capra vecinului.Cred ca trebuie inteles pana la urma ca cumva(ptiu’ drace) eu trebuie sa-mi fac capra sa dea mai mult lapte iar vecinu’ o sa aiba si el grija de a lui

 10. victor says:

  De ce nu se recalculeaza pensiile dupa principiul grupei sanguine sau dupa principiul inaltimii, atat de drag militarilor pentru numirea unui sef de pluton? Descreieratii astia care s-au pus in fruntea statului roman inventeaza principii peste noapte. Dar de ce nu se tine cont de principiul contributivitatii la munca. De exemplu cate ore ai lucrat la serviciu? Ca la militari asta nici nu are importanta. Nu-mi pasa, imi bag picioarele in el principiul lui boc and basescu. Mie nu imi vine nimeni sa-mi explice ca: “uite ti-am taiat pensia deoarece…”. Mi-ati furat pensia pentru pasarica Nuti.

 11. 2M says:

  @victor
  Imi place ideea de recalculare dupa inaltime. Iti dai seama ca il lasi pe boc fara pensie?

 12. OCVST says:

  Sa nu cadem in plasa si sa ne dezbine.

  Pericolul este al statului democratic prin nerespectarea neretroactivitatii legii si a retinerilor din venituri fara baza legala.
  Incercarile de dezbinare continua , vedeti http://www.cotidianul.ro/135391-ANCMRR-nu-participa-la-protestul-din-24-ianuarie

  daca pierdem valorile democratiei si acceptam din nou o dictatura in timp vom pierde toti si cei care acum castiga ceva la bani. Trebuie sa invatasm din istorie( vezi Jurnalul Fericirii , Sfintii inchisorilor…). Atitudinea calduta si automultumirea au fost caile spre dictaturi. ” Bate si ti se va deschide”, depinde la care porti vrem sa batem!

 13. colonelul says:

  A TRECUT IN NEFIINTA,MR(RZ), DAN IOSIF,PROMOTIE 1983 ,SC. MILITARA NICOLAE BALCESCU SIBIU(INFANTERIE),FOST OFITER CU PREGATIREA FIZICA LA BRIGADA 5 TANCURI TURDA. A MURIT DEPARTE DE TARA ,IN SPANIA. NU VA MA I AVEA PARTE DE UMILINATA CA NOI. DUMNEZEU SA-L IERTE. CENUSA VA FI ADUSA IN TARA IN MARTIE SI VA FI INGROPATA CRESTINESTE. DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA ,IOSIFE!

 14. Lucia says:

  Deseara, la vorbe grele , Victor Ciutacu il are invitat pe Victor Ciorbea subiectul fiind pensiile militare.
  Va asteapta pe blog sa-i puneti intrebari.

 15. akord75 says:

  @Lucia

  Chiar bagati copy/paste peste toate sectiunile???.va rog frumos lasati-ma si pe mine sa scriu
  P.S.am si eu programul TV.Multumesc
  Nu va pun identitatea de D-na la indoiala(deocamdata)
  P.S.2 Ciorbea dincolo de ce afost este acum doar un avocat in cautare de clienti.El isi face interesul,noi NU
  Va rog sa ma contraziceti

 16. Vasilake says:

  akord75>nu te contrazic ci,te aprob. Ciorbea are un singur interes-sa castige cate 1000 E de la fraierii care nu vor castiga niciodata…singuri! trebuie sa luptam,pentru ca numai impreuna putem si castiga! Referitor la ANCMRR…reiau ca am comentat la alt art. : :Iliescu e si el un militar pensionar,ca noi toti de pe aici,numai ca prin manifestarile din ultimile luni este clar ca,este inregimentat la partidul lui oprea&ontanu.Zilele lui, ca presedinte al ANCMRR sunt numarate,daca nu convoaca Conferinta Nationala Extraordinara unde trebuie sa puna transant in discutie pozitia Asociatiei fata de faradelegile ce le suportam cu totii in acest moment…In ceea ce priveste SCMD , acum e la “placinte” inainte…numai ca Grupul de la Cluj i-a luat-o mult inainte…deci SCMD nu are nici un merit in ce priveste Hotararea de azi a ICCJ…Acum Dogaru & compania cauta forme si mijloace sa nu le plece cei inscrisi, mai ales in ultimile zile…Din surse sigure,la Sibiu,Cluj si Constanta azi au fost cozi imense de…sindicalisti care cereau banii inapoi !De asemenea,o mare parte din camarazii mei,cu care am vorbit erau fericiti ca le va creste pensia si nu cu putin…exemplele sunt pe :www.mapn.ro
  Oricum,LUPTA treebuie sa continue pentru revenirea la statutul de militar al rezervistului,la Legea 164.

 17. Vasilake says:

  In ce priveste pe generalul Popescu Mihai,nu ma pot abtine sa nu reafirm ca a fost si contiune sa fie: un papagal,inregimentat inca din activitate in PSD,in Parlament ca deputat, in legislstura trecuta mai mult s-a facut de ras…de aceea nu a reiterat aceasta inalta calitate la ultimele alegeri…Ca sef al SMG a fost,dupa parerea mea,care l-am cunoscut destul de bine,mai mult decat sters…a intrat totusi in istorie prin exprimarea:armata a ajuns sa incapa pe stadionul 23 august…sper sa va amintiti! Acum,lupta prin sindicat,la TV e lamentabil,ii place sa braveze avand sigla PSD pe fundal…DREPTATEA TREBUIE SA PRIMEZE…S-O OBTINEM PRIN JUSTITIE,SA NU NE COMPLACEM IN A NE MANIFESTA IN STRADA,CU PLANCARDA DE GAT SAU SA FIM CA VASILE DE LA CONSTANTA, BUMBACIT DE PROPRII CAMARAZI-SINDICALISTI SI DE JANDARMI…devenit erou tv.din neica-nimeni!

 18. pani hacitin says:

  este si incompetenta si sabotaj, dar mai ales incompetenta. Au iesit cu zicala”caeiera completa si incompleta”.Majoritatea pensionarilor au inceput cariera la 14 ani si multi au incheiat-o inainte de 55 de ani(nu ca au vrut).Altii au inceput cariera la 26 de ani si mai tarziu si au incheiat-o la 55 de ani(cariera completa).Care este cu cariera completa si care cu incompleta?Mai apoi nicaieri in legile recente nu se face referire la aceste notiuni. Referitor la gradele de generali si colonei majoritatea au fost avansati la trecerea in rezerva, fara niciun avantaj la calculul pensiei. Si mai sunt multe de spus dar ce sa intelegi tu? Nu te baga unde nu te pricepi.

 19. Petre says:

  Fostele cadre militare din Maramures nu au cazut de acord asupra manifestarii de protest din data de 24 ianuarie, fata de masura recalcularii pensiilor impusa de Guvern. Fostul colonel Ioan Hendre, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Maramures, este acuzat ca face jocul autoritatilor locale.

  Mai multe voci din cadrul Sindicatului ne-au declarat ca prefectul Sandu Bombonel Pocol i-a cerut lui Ioan Hendre sa stopeze o astfel de manifestare la nivel local, iar presedintele sindicatului maramuresean a cedat.

  “Presedintele Sindicatului din Maramures, Ioan Hendre, a fost chemat la prefectul judetului, Sandu Bombonel Pocol, pentru a-l ruga a nu se face manifestari in judetul Maramures, intrucat nu ne poate rezolva problema.

  Astazi (vineri, n. red.), cand a fost la prefect, l-am intrebat ce s-a discutat si mi-a spus ca nu da el raportul la fiecare membru de sindicat. Acest om, care a fost activist de partid in cadrul PCR a inteles foarte bine si a batut palma cu prefectul.

  Desi ne reprezinta pe fiecare dintre membrii de sindicat, face totul in secret. Noi suntem scosi de la intruniri si hotararile le ia el si alti doi oameni”, a declarat unul dintre membrii de sindicat, sub rezerva anonimatului.

  Ioan Hendre confirma faptul ca a avut o discutie cu prefectul judetului, insa neaga acuzatiile care i se aduc.

  “La nivelul judetului nu am decis, abia luni vom vedea daca facem ceva sau nu. Nu are nicio legatura cu autoritatile locale. Suntem independenti. Noi nu cerem aprobare. Informatia care vi s-a furnizat este falsa.

  Eu cu prefectul am discutat alte probleme, vizavi de o anumita situatie. A fost o discutie informala, nu legata de manifestatie. Motivul pentru care nu avem certitudinea unei manifestatii este numarul de oameni necesar.

  Noi nu suntem prea multi. Nu poti face miting cu 20 de oameni. Nici nu stiu daca ar fi atatia. Oamenii vor miting, dar cand sa vina…”, a declarat Hendre.

  La nivel central, militarii vor organiza un mars de protest, in capitala, dupa care vor inainta doua somatii catre Presedintie si Executiv. In Maramures, exista numeroase nemultumiri legate de recalcularea pensiilor militare. Unele dintre cadre afirma ca li s-a redus pensia cu aproape 70%.

  “Actele normative emise de Guvern nu sunt constitutionale. De exemplu, in cazul meu, exista toate conditiile de pensionare indeplinite, iar stagiul de cotizare este complet. Acum mi s-a redus pensia cu 68%.

  Am fost trecut in randul civililor. Nu mai sunt considerat militar. In toata Uniunea Europeana e asa, doar in Romania s-a procedat in acest fel. Ne-au umilit”, a declarat Alexandru Margineanu, vicepresedinte al sindicatului din Maramures, fost lucrator in cadrul DNA.

 20. Fratauceanu says:

  L-am urmarit pe Dl Ciorbea la Vorbe Grele.
  Ca avocat de mare calibru trebuia sa faca cateva precizari:
  1. Legea nr. 119/2010 nu a fost abrogata, deci este in vigoare si azi.
  2. ICCJ nu a decis suspendarea recalcularii pensiilor, asa cum a spus mereu Ciutacu si spun toti pe la TV, ci ICCJ spune, in motivarea Deciziei nr. 38/07.01.2011, publicata pe 21.01.2011 ca, Hotararea CA Cluj a rămas definitivă si ca suspendarea HG 735/2010 este opozabilă tuturor pensionarilor militari, poliţişti etc şi nu doar pentru părţile din proces.

  Dl Ciorbea trebuia sa spuna si ca, art. 23 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, lege de baza in aceasta cauza, prevede publicarea obligatorie numai a hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile de anulare, despre care se arată expres că sunt “general obligatorii şi au putere numai pentru viitor”, tocmai pentru opozabilitate faţă de toţi destinatarii normei. În schimb, hotărârea de suspendare nu se publică.
  Deci ca sa se suspende cu adevarat HG 735/2010, adica pentru toti, ICCJ trebuia sa prevada in Decizie si publicarea suspendarii in MO.
  De ce n-a facut ICCJ acest lucru? Ca in acest fel nu a dus treaba pana la capat si a lasat guvernului spatiu de manevra.

 21. ANDERSON says:

  @ Fratauceanu > ai perfecta dreptte.Este regretabil ca nu TOTI inteleg aceste substraturi ale justitiei romane…Oricum,lupta trebuie sa continue,sa mentinem starea de alerta,la toate nivelurile si prin toate metodele…ortodoxe.Succes participantilor la mitingul din 24…sper sa ajung si eu,numai ca ,nu-mi voi agata plancarda de gat…!

 22. Nicolae Durac says:

  D-lui Fratauceanu
  D-l Ciorbea are dreptate. Emiterea deciziei de recalculare, după data de 28.o9 2010 este ilegală întrucât Art. 15. (3) din Legea 554/2004 a Contenciosului administrativ prevede: „Hotărârea dată cererii de suspendare este executorie de drept, iar introducerea recursului, potrivit art. 14 alin. (4), nu suspendă executarea”.

 23. Fratauceanu says:

  D-lui Nicolae Durac
  De acord, dar numai pentru cei care au depus plangere in instanta. Pentru toti ceilalti nu.
  ICCJ a incalcat art 23 din L 554/2004 atunci cand a hotarat aplicarea suspendarii erga omnes. Aplicarea erga omnes poate fi facuta numai in cazul pronuntarii ICCJ pentru o actiune de ANULARE a normei respective, si numai dupa ce hotararea de ANULARE erga omnes se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. Abia atunci Decizia ICCJ se aplica tuturor.
  Ce mai… la o incalcare a legii de catre guvern, prin adaugare la Legea 119/2010 printr-o norma, HG 735/2010, ICCj a raspuns cu o alta incalcare de lege. Ca la noi la nimenea.

 24. carmen says:

  Va rog daca stiti cumva de un anume Dinica C Gheorghe a terminat liceul in 1982 la anul vrrem sa facem intalnirea va rog sa il anuntati sa intre pe foocebook SIPOTEANU . V a rog seriozitate Multumesc